Karácsony

2021.12.18. 18:40

Több mint ötszáz család karácsonyát tették szebbé

K. K.

Hosszú, tömött sor kígyózott a Centerke Adományozó Központ bejárata előtt szombaton délelőtt. A Mátrix Közhasznú Alapítvány idén is megrendezte karácsonyi játékválogató rendezvényét, amely során a rászoruló, kisgyermekes családok szabadon válogathattak a szervezet által összegyűjtött játékokból. Rácz Anett, az alapítvány elnöke lapunknak elmondta, az ünnep közeledtével az átlagnál többen igénylik a segítséget, ugyanis sok családban csak alapítványi támogatással tud ajándék kerülni a karácsonyfa alá. 

– A játékválogató programunk egyidős az alapítvánnyal, 2003 óta minden évben megrendezzük. Mindig nagy az érdeklődés, idén is bőven túlléptük az ötszáz adományátadást. Jelképesen osztottunk kuponokat az adományozó központban, valamint a védőnői hálózaton, az iskolai szociális munkásokon és a családsegítő központon keresztül, de akinek nem volt kuponja, természetesen őket is szeretettel fogadtuk – mondta. 

Forrás: [email protected]

Egyetlen család sem távozott üres kézzel, mindenkinek jutott a plüssállatokból, társas- és ügyességi játékokból, hangszerekből, kisautókból, babákból, könyvekből, csörgőkből. Sőt az alapítvány önkéntesei karácsonyfadíszekkel és csokoládéval is megajándékozták a betérőket. Voltak szülők, akik gyerekeiket is magukkal hozták a válogatásra. A lurkók izgatottan haladtak játékról játékra, majd ujjongva szorították magukhoz összegyűjtött kincseiket. – Meg fogok lepődni, becsszó, csak amíg hazaérünk, addig hadd fogjam még! – kérlelte ragyogó tekintettel egy plüsskutyát ölelő kisfiú az édesanyját. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában