Szegedi hírek

2022.02.08. 08:39

Ukrán embercsempészt füleltek le a szatymazi pihenőnél

A Szegedi Járási Ügyészség letartóztatását indítványozta annak az ukrán férfinak, aki 8 illegális határátlépő csempészésében működött közre.

delmagyar.hu

A megalapozott gyanú szerint a gyanúsított egy kis teherautóval érkezett Magyarországra azért, hogy illegális határátlépőket csempésszen Nyugat-Európába az ígért 3000 EUR reményében. A belépést követően a gyanúsított február 5-én éjjel 3 óra körül vett fel a járműbe a szerb-magyar határ közelében 8, magát szír, indiai, pakisztáni, török állampolgárságúnak valló személyt, akiket a férfi megbízói juttattak át illegálisan Magyarország területére. 

 

A gyanúsított ezután Ausztria irányába indult volna, de a NAV Bevetési Igazgatóságának munkatársai ebben megakadályozták, 4 órakor az M5 autópálya szatymazi pihenőjében igazoltatták, majd előállították és őrizetbe vétele felől intézkedtek a rendőrség felé.

A gyanúsított utasai a Magyarország területére történő belépéshez és az ország területén történő tartózkodáshoz szükséges feltételekkel nem rendelkeztek.

A több személynek segítséget nyújtva, vagyoni haszonszerzés végett elkövetett embercsempészés bűntette miatt indult eljárásban az ügyészség a szökés, elrejtőzés és az eljárás meghiúsításának veszélyére figyelemmel tett indítványt a gyanúsított letartóztatásának egy hónapra történő elrendelésére.

Az ügyészi indítványnak a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója a telekommunikációs eszközzel megtartott ülésén helyt adott. A bíróság végzése nem végleges, azzal szemben a gyanúsított és védője a szabadlábon védekezés érdekében fellebbezést jelentettek be.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában