Helyi közélet

2022.02.15. 15:43

Veszélyben a rezsicsökkentés a Fidesz szerint

Megszüntetné a rezsicsökkentést a szegedi Fidesz szerint a baloldal, ha hatalomra kerül. Chovanecz Kata, a nagyobbik kormánypárt önkormányzati képviselője sajtótájékoztatóján arról is beszélt, hogy 2002 és 2010 között, a baloldal kormányzása idején a gáz ára háromszorosára, az áramé kétszeresére emelkedett.

Elszabadítaná az energiaárakat a baloldal - mondta el Chovanecz Kata. Fotó: Karnok Csaba

- 2010 előtt a Gyurcsány-Bajnai kormányok idején minden január elseje brutális rezsiáremelést hozott. A balliberális kormányok ezzel több terhet raktak a kispénzű emberek, leginkább az idősek vállára. A baloldal hatalomra kerülésével ismét visszatérnének ezek az idők – jelentette ki keddi sajtótájékoztatóján Chovanecz Kata.

A szegedi Fidesz önkormányzati képviselője emlékeztetett, hogy a baloldal miniszerelnök-jelöltje, Márki-Zay Péter több nyilatkozatában is a rezsicsökkentést bírálta.

Márki-Zay Péter korábban azt mondta, hogy a Fidesz-féle rezsicsökkentés fenntarthatatlan, és lehetetlen megállítani a világpiaci árakat a határon.

- A baloldal tehát megszüntetné a rezsicsökkentést és az emberek helyett a multik oldalára állna, ahogyan korábban is tette – fogalmazott a képviselő, aki hozzátette, hogy 2002 és 2010 között, a baloldal kormányzása idején a gáz ára háromszorosára, az áramé kétszeresére emelkedett.

Szerinte ha ismét a baloldal kerülne hatalomra, akkor szabad utat adna az áraknak, és akkor egy átlagos magyar család 380-400 ezer forinttal fizetne többet évente, mint most.

- Aki a Gyurcsány Ferenc és Márki-Zay Péter vezette baloldalra és szegedi képviselőjelöltjeikre, Szabó Sándorra és Mihálik Edvinre szavaz, az akarva-akaratlanul is a rezsicsökkentés megszüntetésére szavaz – mondta a képviselő.

A járvány és az elszabadult energiaárak miatt egész Európában jelentősen növekvő élelmiszerárak Magyarországra is begyűrűztek. A kormány a rezsicsökkentés, a napokban meghosszabbított benzinárstop és a kamatstop mellett újabb beavatkozással javította a magyarok megélhetését. Február elsejétől a tavaly október közepi szinten rögzítette egyebek mellett a kristálycukor, a búzafinomliszt, a napraforgó-étolaj, a sertéscomb és a csirkemell árát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában