Helyi közélet

2022.04.30. 15:45

Kárpátaljának gyűjtenek

A tavalyi, Országos Mentőszolgálatot támogató akciójához hasonlóan ismét jótékony célra gyűjt a vásárlók segítségével a Hunor Coop Zrt. A bolt pénztárainál Kárpátalja szépségeit bemutató képeslapot lehet vásárolni, ennek teljes be­vételét a kárpátaljai magyarok támogatására fordítják.

Szőke András is a jótékonysági akció mellé állt. Fotó: Hunor Coop Zrt.

Mint Mészáros Zoltán, a Hu­­nor Coop Zrt. vezérigazgatója el­­mondta, régi baráti kapcsolatok kötik Kárpátaljához. Az ott élőknek eddig is nehéz körülmények között kellett boldogulniuk, eh­­hez jött még a háború. 

 A Hunor Coop akciójának célja, hogy megszólítsa a vásárlókat, felhívja a figyelmet erre az önzetlen adományozásra. Társaságunk a gyönyörű kárpát­aljai épített örökséget, valamint természeti szépségeket megörökítő képeslapsorozatot adott ki, amelyeket valamennyi üzletünkben a pénztárnál mint jótékonysági képeslapot árusítunk. Ennek be­vételét a kárpátaljai magyarok megsegítésére fordítjuk

– ma­­gyarázta a cég vezetője. 

A kezdeményezés mellé Szőke András, a helyi születésű Balázs Béla-díjas filmrendező és Karinthy-díjas humorista is odaállt. A humorista első alkalommal a szentesi Kertvárosi Coop Szupermarketben „kezdte meg munkáját”, ahol egy kereskedő bőrébe bújva varázsolta el a vásárlókat, és rögtönzött stand-uppal csalt mosolyt az arcokra. 

A cég tervei szerint Hódmezővásárhelyen, Makón és Domaszéken is találkozhatnak a vevők a Hunor Coop jótékonysági ak­­ció­­­ját népszerűsítő humoros munkatársával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában