Szegedi hírek

2022.04.22. 12:26

Ruzsa Roland a Fidesz képviselőjelöltje Dorozsmán

Országgyűlési képviselőnek választották április 3-án Mihálffy Bélát, ezért Kiskundorozsmán új önkormányzati képviselőre van szükség. A Fidesz-KDNP-nek már megvan a jelöltje, pénteken jelentették be.

Új önkormányzati képviselőt választ Dorozsma nyáron, Ruzsa Rolandot indítja a Fidesz-KDNP. Fotó: Frank Yvette

Időközi önkormányzati választást tartanak június 26-án Kiskundorozsmán, miután a 12 éven át ott önkormányzati képviselői posztot betöltő Mihálffy Bélát (Fidesz-KDNP) Csongrád-Csanád megye 2-es számú választókörzetének országgyűlési képviselőjévé választották április 3-án. Pénteken sajtótájékoztatón jelentette be a Fidesz-KDNP, hogy ki lesz a párt önkormányzati képviselőjelöltje.

Mihálffy Béla elmondta, a Fidesz elsőként megtalálta a jelöltjét Szeged 1-es számú választókörzetében, Ruzsa Roland helyi vállalkozót indítja a párt a júniusi választáson. Megjegyezte, több mint 10 éve a településrészen él a családjával Roland, akinek régóta ismeri, elismeri a munkáját. A képviselőjelölt hosszú évek óta támogatja Dorozsma rendezvényeit és jótékonysági ügyeit is – tette hozzá.

Fotó: Frank Yvette

Mihálffy kiemelte, a személyes ismertség és az eddig elvégzett munka, támogatás alapján úgy véli, méltó utódja lesz Ruzsa Roland, akit a megye 2-es számú választókerületének elnöke, Nagy Attila Gyula is alkalmasnak tart a jelöltségre.

Ruzsa Roland a sajtóeseményen arról beszélt, hogy hálás Mihálffy Bélának és Nagy Attila Gyulának is a megtisztelő bizalomért, a felkérésre pedig egyből igent mondott. Hangsúlyozta, azt a munkát szeretné folytatni június 26. után, amelyet 12 év alatt lefektetett Mihálffy Béla, szívvel-lélekkel szeretné tovább építeni Kiskundorozsmát. A képviselőjelölt közölte, amennyiben bizalmat szavaznak neki a választók, úgy lehetőségeihez mérten maximálisan elérhető lesz számukra mindig, a megkezdett infrastrukturális fejlesztéseket pedig folytatja.

Mihálffy Béla szerint azért is lenne fontos, hogy annak a pártnak a jelöltje kapjon bizalmat, amelyik az országot irányítja, mert az országgyűlési képviselő együtt tud működni a kormányzattal, az önkormányzati képviselő pedig azzal, aki a kormányzattal való együttműködés által segíteni tudja Dorozsma fejlődését.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában