Helyi közélet

2022.08.15. 20:00

Még egy kondipark Makón

Makó egyebek mellett a kondiparkok városává is vált, néhány héten belül ugyanis már a harmadikat adták át itt a napokban. A legújabbat Újváros városrészben, ahol eddig még nem volt hasonló.

A szabadtéri edzőterem két képviselő, Mágori András és Varga Ferenc körzeteinek határán épült fel. Fotó: Mágori András közösségi oldala

A szabadtéri edzőtermet a Rákosi út mentén, a gyárnegyedben, a Continental helyi üzemével szemben létesítették egy füves területen, megfelelő biztonságos talajborítással. Hat elemből áll, együtt alkalmasak minden izomcsoport átmozgatására. A létesítmény könnyen megközelíthető, mert közvetlenül a kerékpárút mellett van és biciklitárolókat is kialakítottak mellette. 

Mágori András, az érintett körzet önkormányzati képviselője közösségi oldalán azt írta, nagyjából két körzet határára épült, így egyaránt használhatják az újvárosiak és a honvédiak is – meg persze rajtuk kívül bárki, akinek kedve támad hozzá, például a közeli üzemek dolgozói. 

Az eszközök hasonlóak azokhoz, amiket a másik két helyen szereltek fel. Ez utóbbiakról azt lehet tudni, hogy önkormányzati beruházásban, 5 millió forintból készültek. Emlékezetes: az utóbbi hetekben a Bajcsy-Zsilinszky lakótelepen, illetve Gerizdes városrészben adtak át egy-egy kondiparkot Makón. A legelsőt egyébként a Petőfi parkban, az ottani futópálya kiegészítéseként építették még évekkel ezelőtt, és azóta is töretlen népszerűségnek örvend.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában