2023 januárjában költöznek át a legkisebbek

2022.08.10. 08:40

Nevet kapott a Teleki utcai bölcsőde, Zsebibaba lett

Jövő januárban nyitja kapuit Hódmezővásárhelyen a Teleki utcai bölcsőde, ami már az épület falán látható tábla szerint nevet is kapott, Zsebibaba Bölcsőde lett. A bölcsődének egyébként már idén január óta kellene működnie, csak egy kissé kacifántosra sikerült a felújítás története.

Kovács Erika

Az épület kívülről már szép, a parkolók is elkészültek. Fotók: Kovács Erika

A Teleki utcai Zsebibaba Bölcsődébe folyamatos a gyerekek felvétele – erről az önkormányzat gyorshírszolgálatán közzétett videóban Brujmann Krisztina, a Hódmezővásárhelyi Egyesített Bölcsőde intézményvezetője beszélt.

Aki már most szeretné hozni a gyermekét a Teleki utcai bölcsődébe, azoknak a Hóvirág utcán, illetve az Oldalkosár utcai bölcsődében biztosítunk helyet

 – mondta Brujmann Krisztina. Az előbbi helyen 3, az utóbbiban 1 kisgyermeknevelő dolgozik, akik januártól a Teleki utcai bölcsődében folytatják a munkájukat. A leendő Zsebibabák hozzájuk kerülnek, így a bölcsődéseknek januártól csak az új helyszínt kell megszokniuk.

A Teleki utcai bölcsődét az eredeti tervek szerint 2021. december 31-ig kellett volna átadni. Az önkormányzat 230 millió forint TOP-os forrást nyert a bölcsőde újbóli kialakítására.

Márki-Zay Péter polgármester tavaly februárban még a kormányt hibáztatta, hogy a város közbeszerzési pályázata nem került be az Elektronikus Közbeszerzési Rendszerbe. Azt mondta, minél később zajlik le az eljárás, annál később lehet munkához látni. Végül májusban már kihirdették a közbeszerzés eredményét, amit három héttel később semmissé tettek, mert „nem találták az előző pályázat integritását megfelelőnek”. Állítólag titkosnak minősített adatok köszöntek vissza egy egyébként nem nyertes pályázatban. Akkor azt nyilatkozta a polgármester, hogy komoly nyomozást is indítottak, de ennek eredménye vagy eredménytelensége nem került napvilágra azóta sem.

A város ezután új közbeszerzést bonyolított le, két szegedi cég kapta meg a bölcsődeátalakítási, illetve a parkolóépítési munkát. Tavaly év végén még azt nyilatkozta az önkormányzat, hogy a munkálatok 2022 nyarán készülnek el és szeptemberben nyit a bölcsőde, ami már biztosan nem így lesz. Az új dátum 2023 januárja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában