Szegedi hírek

2022.10.06. 15:13

Önálló indítványban vonatná vissza a temetői sarcot Haág Zalán

A képviselő ezt azzal indokolta, hogy a legelesettebbek, az érzelmileg legkiszolgáltatottabbak helyzetét használja ki érzéketlen módon az új intézkedés.

S.Z.

Haág Zalán és Német Ferenc sajtótájékoztatót is tartott szeptember 14-én a témáról a Belvárosi temetőnél. Fotó: Sándor Judit/MW

Önálló képviselői indítványt nyújtott be a szegedi közgyűléshez Haág Zalán. A KDNP frakcióvezetője azt szeretné elérni, hogy a nyugdíjasokat és a 3 év alatti gyermekeket szállító autóknak ne kelljen behajtási díjat fizetni a szegedi temetőkbe - a témáról korábbi cikkünkben olvashatnak. A képviselő ezt azzal indokolta, hogy a legelesettebbek, az érzelmileg legkiszolgáltatottabbak helyzetét használja ki érzéketlen módon az új intézkedés. Kitért arra is, tud olyan kisnyugdíjasról, aki minden nap kilátogat a fia sírjához – ez immár havi 15 ezer forintos plusz terhet jelent számára.

Azonban a képviselő indítványa a hivatalos tájékoztatás szerint "az informatikai rendszer hibája miatt" csak szerdán délután került fel a város honlapjára a pénteki közgyűlés előterjesztései közé. Pedig korábban meg kellett volna ennek történnie.

Ismert, hogy Szegeden augusztus óta alkalmanként 500 forintot kérnek azoktól, akik gépkocsival szeretnének behajtani valamelyik önkormányzati fenntartású temetőbe. Kivétel nincs, a nyugdíjasoknak és a kisgyerekeseknek is fizetniük kell. A közgyűlés baloldali többsége akkor döntött erről, amikor júliusban a temetkezési díjak emelését is megszavazták.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában