Magyar véradók napja

2022.11.27. 11:30

Emlékérmet vehettek át megyei véradóink - Galéria

Budapesten, a Kongresszusi Központban tartotta Országos Véradók Napi ünnepségét a Magyar Vöröskereszt. Ilyenkor mindazok munkáját is elismerik, akik sokat tettek a véradások sikeréért. Megyénkből Borbás Erzsébet Pro Vita díjat, Bodáné Kormányos Zsuzsanna Véradó Mozgalomért Ezüst emlékérmet vehetett át, a szegedi Eli-Hu Nonprofit Kft. pedig a Véradóbarát munkahely címet érdemelte ki. Az ünnepségen részt vett Sasvári Krisztina, a megyei Vöröskereszt igazgatója is.

delmagyar.hu

Fotó: Magyar Vöröskereszt

Az üllési Borbás Erzsébet 94-szeres véradó! Üllésen minden véradáson részt vesz, segítsége és lelkesedése példamutató. Ismerőseit és családtagjait is véradásra buzdítja. A véradás már élete részévé vált, nemcsak sokszoros véradóként, de környezetét inspiráló személyként is elkötelezett támogatója a mozgalomnak. 

Bodáné Kormányos Zsuzsanna nélkül Balástyán soha nincs véradás. Mind a szervezésben, mind a lebonyolításban nagyon aktív szerepet vállal több mint 10 éve. Vendégül látja a véradás lebonyolításában résztvevőket, kávéval, teával kedveskedik nekünk. Emellett a balástyai lakosok motiválásában is nagy szerepe van.

A szegedi lézerkutató központ, az ELI ALPS a megalakulása kezdetén csatlakozott a véradó mozgalomhoz, így lassan öt éve szervezhetjük meg az ott dolgozók számára kiszállásos formában a véradásainkat legalább két alkalommal évente. A véradó események mindig zökkenőmentesen, jó hangulatban telnek, a közös szervezés során pedig minden naprakész információkkal rendelkezünk. A koronavírus-járvány kirobbanása miatti kockázatok úgy hozták, hogy nem minden kiszállásunk tudott megvalósulni, de ilyen esetben a véradók intézetbe szállításával segítették a véradás megvalósulását. Az ELI részéről a díjat Marton Katalin HR és Kommunikációs osztályvezető vette át. 

Összesen 147-en vehetik át az 50-szeres, 66-an a 75-szörös és 30-an a 100-szoros véradásért járó elismeréseket. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában