Csongrád-Csanád megye

2022.11.30. 11:00

Támogatást kapnak a mezőőr szolgálatok

A hétfő este megjelent Magyar Közlöny szerint jelentős támogatást kapnak a megye 2-es számú választókörzetében működő mezőőr szolgálatok a kormánytól a 2023-as költségvetés terhére. A forrást az önkormányzatok kapják majd meg, ők biztosítják a szolgálatoknak a szükséges forrást.

K. A. R.

Illusztráció: Torjay Attila

A jó hírről Mihálffy Béla, a térség országgyűlési képviselője is beszámolt közösségi oldalán, ahol azt írta, hogy a kormány döntött a határvédelemben és a homokhátsági települések biztonságának megőrzésében aktív szerepet vállaló mezőőr szolgálatok fenntartásához szükséges források biztosításáról. Hozzátette, továbbra is azért dolgozik, hogy a határvédelemben és a migrációs nyomás megfékezésén dolgozó szervezetek támogatása biztosított legyen.

A képviselő közölte, a mórahalmi mezei őrszolgálat 26 millió 506 ezer, a röszkei mezei őrszolgálat 5 millió 301 ezer, a zákányszéki mezei őrszolgálat 10 millió 602 ezer, a Ruzsa-Öttömös közös mezei őrszolgálat 10 millió 602 ezer, az ásotthalmi mezei őrszolgálat 15 millió 903 ezer, míg a domaszéki mezei őrszolgálat 5 millió 301 ezer forint támogatásban részesül.

Fotó: DM 

Ahogyan arról még februárban beszámoltunk, a kormány Mórahalom, Röszke, Zákányszék, Ruzsa, Öttömös, Kelebia, Tompa, Bácsalmás, Ásotthalom és Domaszék mezei őrszolgálatának megalakítására, működtetésére 170 millió forint forrást biztosított idén. A mezőőrök feladata a határ menti térségben gazdálkodók vagyonvédelme, terményeik és termelőeszközeik biztonságának garantálása. A megerősített polgárőr szervezetekkel közösen látnak el járőrszolgálatot, segítve ezzel a rendőrség munkáját.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában