Szegedi hírek

2022.11.24. 12:20

Több mint 550 szakon várják a fiatalokat - Galéria

A felvételiről, a képzésekről és a hallgatói élet mindennapjairól is tájékozódhattak a továbbtanulás előtt állók a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) nyílt napján, amelyet csütörtökön tartottak meg a József Attila Tanulmányi és Információs Központban.

Kiss Anna

Nyílt napot tartott csütörtökön a Szegedi Tudományegyetem

Fotó: Karnok Csaba

Fendler Judit kancellár a megnyitón arról beszélt, hogy mindenki életében azok az évek a legemlékezetesebbek, amelyeket egyetemi hallgatóként töltenek, éppen ezért nem online, hanem személyes jelenléttel történő oktatást kínálnak a fiataloknak. Közölte, szeretnének mindent megtenni azért, hogy felejthetetlen években legyen része Szegeden a hallgatóknak, akiket olyan tudással szeretnének felvértezni, amelynek köszönhetően a legjobb vállalatok kapkodnak majd utánuk.

A megnyitón Gellén Klára, az SZTE oktatási rektorhelyettese azt hangsúlyozta, hogy aki a szegedi egyetemet választja, az nagyon jó döntést hoz, ugyanis 13 területen majdnem 600 képzéssel rendelkeznek, tehát nagyon széles spektrumot fed le a képzési palettájuk. Hozzátette, országos és nemzetközi szinten is komoly nívóval rendelkezik az SZTE, az itt megszerzett diploma pedig komoly erővel bír a munkaerő-piacon is.

A nyílt nap résztvevői a képzések mellett megismerkedhettek a különböző ösztöndíj-programokkal, hallgatói szolgáltatásokkal, sportolási lehetőségekkel és kulturális eseményekkel is. Az eseményen az Oktatási Hivatal képviselője tájékoztatta a középiskolásokat a felvételi eljárás menetéről, a legfontosabb változásokról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában