Visszaköltözőt köszöntöttek

2023.02.01. 19:30

Szentes hazavárja a fiatalokat

Bár inkább a településről való elköltözés a jellemző tendencia, az utóbbi időben egyre többen térnek vissza Szentesre. Közéjük tartozik Molnár Anett is, aki férjével és kislányával költözött haza a szegedi és budapesti évek után.

Majzik Attila

Ajándékcsomaggal üdvözölték a hazaköltöző ügyvédnőt. Fotó: Majzik Attila

Sok kritikát kap Szentes amiatt, hogy a város nem figyel oda a fiatalokra, kevés a jól fizető munkahely vagy nincsenek olyan lehetőségek, amik miatt megéri a településre költözni. Ennek ellenére előfordul olykor, hogy nemcsak kiáramlanak a fiatalok a városból, de vissza is költöznek. Az egyik ilyen hazatérőt, Molnár Anettet a Szentes Városi Könyvtárban köszöntötte Szabó Zoltán polgármester.

Újra Szentes

Itt nőttem fel Szentesen, és mai is kötődöm a városhoz: itt él édesapám, itt lakik a testvérem a családjával. A hazaköltözésben az is motivált, hogy hiányzott a családom, szerettem volna visszatérni a szülővárosomba. De döntő az volt, hogy a kislányunk sokat betegeskedett Pesten. Arra gondoltunk, hogy előrelépést hozhat az ő egészségi állapotában, ha hazaköltözünk és nem kell orvostól orvosig vinnünk a két és fél éves gyerekünket – árulta el Molnár Anett.

A család tavaly júliusban tért vissza Szentesre. Férje a szentesi vízilabdaklubnál helyezkedett el erőnléti edzőként, Anett pedig egyéni ügyvédként dolgozik, részben Budapesten, részben pedig Szentesen. 
A fő munkám még Budapesthez köt, de a helyi ügyfélkört is szeretném kiépíteni – tette hozzá az ügyvédnő.

Örömmel várják a hazatérőket

Sokszor kap a város kritikát, hogy nem eléggé figyel oda a fiatalokra, tehetne egy kicsit többet, emellett Szentesen kevés a jól fizető munkahely, kevés az olyan lehetőség, amiért érdemes visszajönni. Ezek okait évek óta boncolgatjuk, és több hazahívó programot is indítottunk, bár a covid két és fél évre lefékezett bennünket – fejtette ki Szabó Zoltán. Szentes polgármestere vázolta, hogy kíváncsiak arra, mit gondolnak a városról az itt tanuló diákok, ezért körbejárják a szentesi középfokú oktatási intézményeket. Céljuk, hogy a fiatalok elmondhassák, mit tapasztaltak a városról, mi a jó itt és mit hiányolnak Szentesről.

Emellett a hazatérő fiatal felnőtteket is tárt karokkal várják, ebből az alkalomból egy ajándékcsomagot adott át az ügyvédnőnek.

Minden egyes család és minden egyes személy, aki visszaköltözik Szentesre, öröm és boldogság számunkra – hangsúlyozta a városvezető.

Fotó: Majzik Attila

Könnyebb gyerekkel vidéken

Molnár Anett elmondta, a kisvárosi életnek megvannak a maga előnyei és hátrányai is. Az mindenképpen a hazaköltözés mellett szólt, hogy a gyereknevelés szempontjából ideális egy kisváros.

Azt gondolom, hogy akik egyszer megtapasztalták, hogy milyen a vidéki élet, azok fontolóra veszik a hazaköltözést. Itt biztonságban le lehet lépni a gyalogátkelőre, nem ütnek el. Az emberek sokkal empatikusabbak, mint egy nagyvárosban. Pesten egy kisgyereket gyakorlatilag három méterre sem lehet elengedni, egy vidéki élet gyerekkel sokkal élhetőbb. Aki gondolkodik a hazaköltözésen, az szerintem mindenképpen próbálja meg – összegzett Molnár Anett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában