Szegedi hírek

2023.04.21. 13:34

Elkötözik az újszegedi nappali melegedő

delmagyar.hu

Elérték a céljukat az újszegediek. Fotó: DM

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat átköltözik a Csanádi utcai központi épületéből a Bajai út 13. szám alatti ingatlanba – mondta pénteki sajtótájékoztatóján Újszeged-Odessza városrész önkormányzati képviselője. Mihálik Edvin hozzátette, hogy a Csanádi utcai épület korábban óvoda volt, és harminc évvel ezelőtt adta át az önkormányzat a Máltai Szeretetszolgálatnak. Az épületben működik egyébként az Élelmiszerbank is. A képviselő beszélt arról, hogy a környéken élők rendszeresen panaszkodtak a nappali melegedőt használókra, de természetesen nem minden emberre. Egy-két problémás van köztük, akikkel rendszeresen meggyűlt a bajuk a lakóknak. Végül, hosszas egyeztetés után találtak egy olyan ingatlant, ami a máltaiaknak is megfelel. A költözés egyébként nem azonnal lesz. A nappali melegedő szeptembertől, az Élelmiszerbank pedig decembertől költözik át a Bajai útra. Azt az önkormányzat nagyjából 20 millió forintból újítja fel addigra.

Az, hogy bezár a hajléktalanellátó, már hónapok óta beszédtéma az újszegediek között. Korábban viszont Romhányi Tamás, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat kommunikációs vezetője azt mondta lapunknak, hogy a szeretetszolgálat nem zárja be a Csanádi utca 9. szám alatti hajléktalanellátó intézményét. A szeretetszolgálattól ma senki sem nyilatkozott a Csanádi utcában.

Címkék#Újszeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában