Szegedi hírek

2023.04.22. 11:00

Megtisztították a ligetet a Föld napján

K. A. R.

Kesztyűt húztak és zsákot ragadtak szombat reggel. Fotó: Kerekes Balázs

Nagy szemétszedést tartottak szombat délelőtt Kiskundorozsmán. A Föld napja alkalmából húztak kesztyűt és ragadtak zsákot a helyiek, akik tisztává varázsolták a településrészt Ruzsa Roland önkormányzati képviselő (Fidesz–KDNP) kezdeményezésére. Főként a Hősök ligetét takarították ki, ezzel már előkészülve a majálisra, amelynek minden évben a hatalmas park ad otthont.

Fotó: Kerekes Balázs

Lapunknak Ruzsa Roland elmondta, egy hónappal ezelőtt a Víz világnapja alkalmából Sziksósfürdőn és Subasán tartottak szemétgyűjtő akciót, annak sikerén felbuzdulva szervezték meg a most szombati szemétszedést a ligetben. Kiemelte, céljai között szerepel a tiszta és rendezett Kiskundorozsma, ennek elérését segítik a szemétszedések. Hozzátette, hálás a dorozsmaiaknak, hogy ők is szívügyüknek érzik ezt, és rengetegen vettek részt a programon.

A térség országgyűlési képviselője, Mihálffy Béla szerint nagyszerű kezdeményezés ez Ruzsa Roland részéről, hiszen a megújult liget Dorozsma egyik ékköve, és nagyon fontos, hogy meg is tartsák annak, óvják a tisztaságát. Megjegyezte, hálás azoknak, akik fontosnak érzik Dorozsma tisztán tartását, a szemetelők pedig szégyelljék magukat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában