Szegedi hírek

2023.05.17. 18:10

Mindenkit jóllakatnak a Borfesztiválon - Galéria

Elégedett osztrák rendőrökkel találkoztunk a Szegedi Borfesztiválon a Széchenyi téren gasztronómiai körképünkön. A rendőrök a kürtőskalácsot dicsérték. Ha valaki megágyazni kíván a bornak, bőven van miből válogatni, csak bírja bankkártyával. Mert készpénzzel fizetni nem lehet.

Arany T. János

Mindenkit jóllakatnak a Borfesztiválon. Akinek elég pénz van a kártyáján. Fotó: Karnok Csaba

Napjainkban divat panaszkodni az árakon, minden nagyon drága és megfizethetetlen. Valóban minden drága, de valahogy, amikor Borfesztivál van ez nem számít, és ha jó az idő és hétvége van, sorban állnak az emberek az 1800 forintos sajtot-tejfölös lángosért és a 3000 forintos sült kolbászért. Kora délután foghíjas még a fesztivál, nem mindenki nyitott ki, de a három legnagyobb vendéglátóhelyen már ízléses halomban sorakoztak az ételek. A Kárász utca felől jobb kézre esik Szeged közismert és népszerű vendéglátósa, Puskás László standja.

A szőlészek, víziszárnyas-tulajdonosok örülnek neki, hogy szaporodik a víz, mi nem annyira. El kellene gondolkodni azon, hogy egy héttel később, Szeged napján kezdődjön a Borfesztivál, hogy a kereskedők a pénzüknél legyenek

 – mondja a vendéglátós szakember, akinél tízen dolgoznak azon, hogy minden gördülékenyen menjen a legnagyobb tömegben is. 

Puskáséknál a girosz és a csülök a legnépszerűbb. 10 deka kolbász, csirkemell, tarja, vagy csülök 1200 forint, a saslik 3800, ugyanennyi a húsos lecsó. A sült krumpliból 800 forint tíz deka.

A tér másik végén 3000 forint egy szál sült kolbász, 2800 a hurka, 3500 a saslik. A csülköt, hekket, hagymás vért, brassóit 950 forintért mérik 10 dekánként. Az egyik borász, aki ide szaladt el egy lepényért megfogalmazta a Borfesztivál idei mottóját: úgyis annyi, amennyi. Meg sem nézte mennyibe kerül a két lepény. Puskásékkal szemben a Szigeti Grillnél a megszokott kínálat mellett töltött káposzta is kapható, ebben a hűvös időben van is jogosultsága a nehéz ételnek, amiért 2900 forintot kérnek. Kürtős kalácsból többféle is van, két szabadnapját töltő osztrák rendőrnő, Nadin és Lucia éppen azt dicsérték. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában