Kedden jön a vadászgörény, de állítólag az önkormányzat betemettette a lyukakat

2023.05.13. 15:05

Rengeteg patkány maradt még a Szabadság téren – videóval!

A Szabadság téren élők azt hitték, hogy eltűntek a patkányok a játszótér környékéről. De nem, vidáman szaladgálnak a hódmezővásárhelyi tömbházak tövében, a beton rései között bujkálnak ki-be. Újabb videó látott napvilágot.

Kovács Erika

Rengeteg a patkány a Szabadság téren. Archív fotó: Kovács Erika

A körzet képviselője, Kis Andrea úgy tudja, hogy az önkormányzat megbízásából temették be a Szabadság téri patkánylyukakat.

Kicsi patkány, nagy patkány

A rusnya jószágok most kicsit arrébb költöztek, a tömbházak tövébe. Erről az a videó tanúskodik, amelyet ugyanaz a férfi készített, aki a körülbelül 3 héttel ezelőttit is. Az egészen kicsi patkánytól a nagyokig, összeszámolni nem lehet, hogy hány rohangál egy néhány négyzetméteres területen, közvetlenül a patkánycsapda mellett.

A Szabadság téri patkányhelyzettel több cikkben foglalkoztunk. Kis Andrea a képviselői kerete terhére, az önkormányzat és az Alföldvíz Zrt. vegyszeres patkányirtása után két héttel vadászgörényes irtást is kért. Az önkormányzatnak ez nem igazán volt ínyére. A gyorshír szolgálaton azt írták: „Kis Andrea képviselő vadászgörényes irtást rendeltetett a területén saját képviselői keretéből, amit az önkormányzat szakemberei, bár szakmailag nem tartják a legoptimálisabbnak lakott területen végrehajtani a görényes irtást, képviselő asszony kérésére megrendelték. Ennek ideje, május 16-a, jövő hét kedd, 9 óra. Kérjük, hogy a környéken lakó gyerekeket ne engedjék nézelődni, a vadászgörényes irtás nem nekik való látvány”.

Újabb videó készült a rágcsálókról

A vadászgörények tehát kedden érkeznek, de a fő patkánylyukakba már nem jutnak be, mert szombatra betemették azokat. Hogy miért, nem tudni, hétfőn megkérdezzük az önkormányzatot.

Kis Andrea az új patkányos videót a hivatalos közösségi oldalán tette közzé és úgy kommentálta: „Ezért kértem a vadászgörényes irtást.”

– Ez nem csupán vásárhelyi probléma, és nem csupán ezt a körzetet érinti. A város más részeiben és más városokban is hasonló helyzettel szembesülhetünk. A héten a belvárosban szaladt át előttem egy hatalmas példány. Meg kell tenni mindent, hogy ezt a helyzetet mindenki számára megnyugtató módon kezeljük. Az elmúlt hetekben a Városüzemeltetési Csoport, a HVSZ Zrt., az Alföldvíz, az irtást végző vállalkozó és a közös képviselők maximálisan megtettek mindent, hogy egy összehangolt akciónak köszönhetően megszűnjön a probléma – írta Facebook-oldalán.

Ha a görény 1-2 rágcsálót kap el, az is eredmény

Kis Andrea hangsúlyozta, lehet, hogy a vadászgörényes módszer sem oldja meg a problémát, de az ott lakók érdekében mindent meg kell tenni, méghozzá közösen. Kiemelte, 2016-ban is volt a Szabadság téren hasonló invázió.

A képviselőnő, aki maga is nagyon megdöbbent az újabb videó láttán, a Délmagyarországnak azt mondta, egy lakó jelezte neki, hogy az önkormányzat megbízásából éppen temetik a patkánylyukakat.

– Az önkormányzat véleményével ellentétben úgy voltam vele, hogy a vadászgörényes irtás fontos, ha csak 1-2 példányt, vagy akár egy fészket találnak meg, azzal is lépünk egyet a megoldás felé – mondta. Hangsúlyozta, ez nem politika, az alaptalan vádaskodásnak, lesajnáló, cinikus megjegyzéseknek, bármelyik oldal részéről is nincs itt az ideje.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában