Helyi közélet

2023.06.09. 18:10

A Bethlenesek ismét megmutatták tehetségüket

Páratlan sikerrel tértek haza a gyulai Erkel Diákünnepekről a vásárhelyi Bethlen-gimnázium diákjai. Több műfajban is jeleskedtek, a legjobbak között végeztek.

Tábori Szilvia

Az idei EDÜ-n harmincöt diák képviselte a Bethlen-gimnáziumot. Fotó: BGRG

Hatalmas sikerekkel tértek haza a vásárhelyi Bethlen Gábor Református Gimnázium diákjai a június elején Gyulán megrendezett 29. Erkel Diákünnepekről. Az idén hatvanadik évfordulóját ünneplő, nagy hagyományú középiskolai versenyre és diákfesztiválra az ország minden pontjáról mintegy 1000 diák érkezett, akik 15 kategóriában mérettették meg magukat. Mint azt Simon Ferenc mesterpedagógus, A pusztuló magyarok előadásával különdíjas Bethlen Diákszínpad vezetője lapunknak elmondta: rövid kihagyással ugyan, de az iskola diákjai lényegében az 1980-as évek végétől folyamatosan versenyeztek az Erkel Diákünnepeken, ahol valamennyi kategóriában magas szakmai értékelésre lehet számítani a rangos zsűritől. Az irodalmi színpadi előadásokat olyan neves színművészek véleményezték, mint Császár Angela, Kubik Anna és Horváth Viktor. – Megerősítették számunkra is a tiszta beszéd, a szöveg szoros olvasásának fontosságát, mert ez az alapja annak, hogy az előadás üzenete elérjen a közönséghez. Idén az irodalmi színpados csapatok mellett népzenészek, szóló néptáncos, vers- és prózamondók is kitűnően szerepeltek – mondta. 

A „BGRG 10.D színpad” Az ördög című előadásával pedig az Irodalom kategória fődíjasa és az Irodalmi Színpad kategória első helyezettje lett. A darabot a gimnázium egykori diákja, Nagy Benjámin rendezte. Mint azt lapunknak elmondta: az idei EDÜ más volt, mint az eddigiek, egészen más élményt adott. Ez a mostani hihetetlen eredmény magasra tette a mércét, de csapatával azon dolgoznak majd, hogy hasonlóan sikeres előadásokat vigyenek színpadra. Azt már Pap Ákos, a produkció egyik szereplője tette hozzá: a próbákkal töltött elmúlt hónapokat és élete első irodalmi színpados fellépését különleges élményként élte meg. A Bethlen-gimnázium régen tért haza ekkora sikerrel, megtisztelő, hogy ennek ő is részese lehetett. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában