Szegedi hírek

2023.06.23. 12:36

Nem érdeklik a szegedi ügyek a baloldali képviselőket – Galéria

Összevesztek a képviselők az óvodaépületek eladása miatt a szegedi közgyűlésben pénteken. Ezen kívül többek között szó volt még a költségvetés módosításáról is.

Suki Zoltán

Fotó: Karnok Csaba

Nem érdeklik a szegedi ügyek a város baloldali politikusait. Legalábbis ez derült ki a pénteki városi közgyűlés napirend előtti felszólalásaiból. A DK-s Molnár Zoltán, az MSZP-s Tóth Károly, és a momentumos Mihálik Edvin mondandója is abban merült ki, hogy mindenért az Orbán-kormány a hibás, ami baj csak van a világban. Szegedi ügyeket egyikük sem említett, egyedül Mihálik Edvin mondott annyit, hogy a városi költségvetés stabil. A semmitmondó, és a valóságtól elrugaszkodott hozzászólások után a testület áttért a napirendi pontok megtárgyalására.

A költségvetés módosítása kapcsán Kovács Tamás gazdasági alpolgármester elmondta, hogy az egyensúlyban van. Szerinte azért kell módosítani a költségvetést, mert rossz a kormány gazdaságpolitikája. A módosítás egyik része egyébként az, hogy több pénzt kap a várostól a Volánbusz, és több mint százmilliót költenek kerékpártámaszokra.

A legnagyobb vita az ingatlanokkal kapcsolatos napirendi pontnál alakult ki, ami egyébként arról szól, hogy eladja az önkormányzat a Bem utca 3-as szám alatti és a Szél utcai óvodákat. A fideszes Chovanecz Kata szerint úgy néz ki, mintha már el lenne döntve, hogy kik vásárolják meg az épületeket. A képviselő azt is furcsállotta, hogy a Szél utcai épületen zárt pályázaton akarnak túladni, és az veheti meg, aki köznevelési feladatra használja. Vagyis a városnak nem, de egy magánbefektetőnek megéri óvodát üzemeltetni Szegeden. Szintén a napirend része a Csanádi utcai ingatlan eladása, amit jelenleg a Máltai Szeretetszolgálat használ. Német Ferenc fideszes képviselő felvetette, hogy nem kellene eladni, de Botka László polgármester ezt nem támogatta. A független Joób Márton szerint pedig a város feléli az ingatlanjait. Szerinte ha óvodát ad el a város, akkor beletörődik abba, hogy egyre kevesebb a gyerek, és összességében a lakosságszám Szegeden. A közgyűlésen egyebek mellett téma volt a Cserepes sor beépítése, és egy sor helyiség bérbeadása. Ezekkel a témákkal jövő heti lapszámainkban részletesen is foglalkozunk. A baloldali többség az összes napirendet megszavazta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában