Jegyzet

2023.07.04. 15:25

A nagy durranás

Kiss Anna

Volt engedélye, tájékoztatta az üdülők tulajdonosait és bérlőit, valamint mindenféle hivatalos engedéllyel rendelkező pirotechnikust alkalmazott – nos, ezek a legfőbb tudnivalók arról a személyről, aki hétfő este valamivel 10 óra előtt tűzijátékozott Szegeden a Partfürdőn, ezzel pedig jó nagy vitát generálva a helyiek körében. Nem véletlenül, hiszen hatalmas hanghatással járt az égi játék, melynek első 5 percében én magam is úgy véltem, hogy lőnek a városban. Valóban lőttek, csak az égbe, így a városlakók mintegy 15-20 perces tűzijátéknak lehettek szem- és fültanúi. Az utcán állva, az égi csodát bámulva egyből az fogalmazódott meg bennem, hogy ilyen hangos tűzijátéknak én még életemben nem voltam részese, de ilyen gyönyörűnek sem. Bátran ki merem jelenteni, hogy tetszett a látvány, és szerintem mások is megtennék, csak nem merik, mert a közösségi oldalon több száz kommenttel támadták le azokat, akik szerint ez varázslatos volt. 

A negatív hozzászólók rögtön azzal jöttek, hogy csak mert gazdag, mindent megtehet. Persze a hozzászólók nagy része augusztus 20-án tátott szájjal nézi a tűzijátékot. Félreértés ne essék, nem védek én senkit sem, hiszen sokan örültünk volna, ha a hatalmas tűzijátékról előzetesen tájékoztatják a városban élőket, így nem rezzentek volna össze az emberek, nem mentek volna utcára a félős állataikkal és a gyermeket sem fektették volna le addig aludni. Csupán ennyit mulasztott el a szervező, aki egyébként minden, törvényben meghatározott kötelezettségének maximálisan eleget tett. Mindehhez annyit tennék még hozzá, hogy ha valaki ezt nálunk otthon, falun "követi el", sorra kapta volna a gratulációkat és a tapsot, hiszen ott igazi szenzációként élték volna meg az emberek mindezt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában