Szegedi hírek

2023.08.24. 14:54

Halfesztivál sztárfellépők és tűzijáték nélkül

A tervek szerint jövő csütörtökön, augusztus 31-én 11 órakor zárják le a Huszár Mátyás rakpartot és kezdenek el kipakolni a halászcsárdák. Hivatalosan szeptember elsején pénteken 15 órakor kezdődik a XXVI. Nemzetközi Tiszai Halfesztivál. A nagy múltú rendezvényről a főszervező, Frank Sándor beszélt ma a sajtónak.

Arany T. János

Jövő péntektől három napig minden a halászléről szól majd Szegeden. Erről Frank Sándor, a Nemzetközi Tiszai Halfesztivál szervezője beszélt csütörtökön. Fotó: Karnok Csaba

Ez már majdnem egy emberöltőnyi idő. Amikor kitaláltuk, nem hittük, hogy ilyen hosszú ideig fog tartani

 – mondta. 

Hozzátette, a halfesztivál sajátossága, hogy ellenben a Borfesztivállal, vagy  a SZIN-nel, amit önkormányzati cégek rendeznek, az ő fesztiváljuk magánkézben van, ezért bár nem szeretne panaszkodni, de elmondta, borzasztó költségeik vannak. Felsorolta, hogy villanyra 2 milliót, takarításra 1,6 milliót, a rakpart bérleti díjaként pedig 2 milliót fizetnek az önkormányzatnak. 

Nem akarok siránkozni, de érte kritika a műsort is, mert hiányoznak  a sztárfellépők. A nagy művészek gázsija megfizethetetlen. Elsősorban a szegedi fellépőket akarjuk képbe hozni 

– mondta. 

Idén tűzijáték sem lesz. Lapunk kérdésére Frank Sándor azt válaszolta, a látványosság nem a költségvetés áldozata lett, hanem mint mondta, állatvédelmi szempontokat figyelembe véve, a kutyák érdekében döntöttek úgy, idén elmarad a tűzijáték. 

Kralj Mirko, a fesztivál programfelelőse, a Fehértói Halászcsárda értékesítési vezetője elmondta, a zenei műfajok széles palettájával, népzenével, retró muzsikával és jazz-zel várják a fesztivál látogatóit. Szombaton hagyományosan ejtőernyős boszorkány hozza az óriásbográcsban készülő halászléhez a paprikát. A boszorkány 11 órakor ugrik ki a repülőből. Szeptember 2-án, szombaton a Partfürdőn halfőzők mérik össze tudásukat, 14 órától pedig nyolcadik alkalommal rendezi meg a Rotary Klub Szeged Dóm a Jótékonysági Gumikacsa Versenyt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában