Helyi közélet

2023.09.16. 12:23

Erdei Zsolt adta át Maroslele sportelismeréseit

Ünnepi testületi üléssel kezdődött meg pénteken a XXXI. Lelei Napok, amelyen átadták a Maroslele Községért elismerő oklevelet és köszöntötték a kiemelkedő teljesítményt nyújtó sportolókat. A faluházban helyi termékekből összeállított mezőgazdasági kiállítás és művészeti alkotó tárlat is várta a látogatókat.

Delmagyar.hu

A Balogh Család nélkül nem lett volna sportcsarnok. Fotók: Nagy Szabolcs

Több mint harminc éves hagyománya van Maroslelén a Lelei Napoknak, amely a község legnagyobb közösségi rendezvénye. A kezdetekben tíz napos ünnepségsorozat mára átalakult, de a hagyományok ápolása és a település múltjának megismertetése még mindig a legfontosabb célok között szerepel, mutatott rá köszöntőjében a falu polgármestere.

Erdei Zsoltot lenyűgözte a maroslelei sportélet.
Erdei Zsoltot lenyűgözte a maroslelei sportélet.

Drimba Tibor az ünnepi testületi ülésen összegezte az elmúlt egy év fejlesztéseit is, amelyeknek köszönhetően mintegy 2 milliárd forintból épült többek között sportcsarnok, minibölcsőde, új játszótér, út- és járdafelújítások történtek, és felújítottak több önkormányzati épületet is.

A Lelei Napok keretében hagyomány a kiemelkedő sportolók elismerése, a díjak átadására idén Erdei Zsolt Európa- és világbajnok korábbi ökölvívót kérte fel a település, aki mint megtudtuk tőle, bár sok helyen megfordult az országban, Maroslelén soha nem járt még.

Nagyon örülök a meghívásnak, egy rendkívül összetartó közösséget ismertem meg a marosleleiekben. Nem is számítottam ilyen kedves fogadtatásra, a beszédem közben kicsit zavarba is jöttem. Kiváló az itteni sportélet is, amelyet biztos vagyok benne, hogy csak erősíteni fog az új sportcsarnok megépülése

 – mondta el lapunknak Erdei Zsolt, aki szerint a Marosleléhez hasonló, kisebb településeken is lehet találni olyan tehetségeket, akik a későbbiekben nemzeti színekben képviselhetik majd az országot.

Az idei Maroslele Községért díjat Feketéné Balogh Zsuzsanna és Balogh Tamás vehette át, a település ezzel a család nagylelkű felajánlását ismerte el, amely nélkül nem épülhetett volna meg közvetlenül az iskola mellé a sportcsarnok. A rendelkezésre álló terület ugyanis kisebb volt a szükségesnél, a hiányzó telekrészt pedig ők ingyenesen adták át az önkormányzat számára a beruházáshoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában