Helyi közélet

2023.09.02. 19:30

Összecsaptak a polgármesterek Deszken – Galéria

Huszonnyolcadik alkalommal szálltak ringbe a polgármesterek és az önkormányzatok dolgozói Deszken a falunapok részeként. Három napon át ünnepel a község, ahol negyvenhat babafát ültettek el szombaton.

Kiss Anna

Koncertekkel, főzőversennyel és tűzijátékkal ünnepel Deszk. Fotó: Karnok Csaba

A három napon át tartó, vasárnap ünnepi szentmisével záruló programnak horgászverseny, szomszédoló, tortadíszítő verseny is a része többek közt, de ültettek babafákat is a Semmelweis utcában. Összesen negyvenhatot, ennyi baba született ugyanis a nagyközségben. Ennyi újszülöttet még sosem köszöntöttek egyszerre.

Király László polgármester lapunknak azt mondta, bízik benne, hogy Szeged közelsége mellett a településükön jelenlévő hatalmas társadalmi és kulturális élet miatt is vonzó Deszk, valamint azért, mert rendben tartják és tartatják az utcákat. Megjegyezte, reméli, hogy a szép, rendezett településkép is vonzerőt jelent. Kérdésünkre elárulta, van még eladó telek és ház a községben, és szerinte most érdemes venni, ugyanis ahogy az ország más pontjain, úgy itt is megállt az ingatlanpiac, így olcsóbban lehet ingatlanhoz jutni az eddigiekhez képest.

A Deszki Falunapoknak idén is meghatározó része volt a Polgármesterek Nemzetközi Főzőversenye is, összesen 35 bográcsban készült étel. Valóban nemzetközi volt, hiszen Németországból, Belgiumból, Romániából és Szerbiából is voltak csapatok. Persze hazai versenyzőkből sem volt hiány, például Dóc, Budapest, Sándorfalva, Öttömös, Szeged és Algyő is benevezett.

Utóbbi község alpolgármestere, Füzesy István lapunknak elmondta, minden évben ők töltik be a halsütő szerepet, ezúttal 60 kilogrammot készítettek el 8 kollégájával. Azt azonban nem árulta el, hogy mi a titka a mindig ropogós, finom sült haluknak, a bunda receptje és a felhasznált fűszerek sora is hétpecsétes titok, amit sajnos még a diktafonom kikapcsolása után sem árult el. Viccet félretéve, nem véletlen, hogy a korábbi évekhez hasonlóan a 28. Deszki Falunapokon is megkapták a Deszkiek kedvenc halsütője címet. A halsütés mellett egyébként marhalábszárat főztek bográcsban, ez bronz minősítést ért.

A főzőversenyt marhapörkölt kategóriában Drezda, valamint Szabó Sándor országgyűlési képviselő csapata nyerte meg, míg az egyéb ételek kategóriájában Tiszasziget és Öttömös vitte el az aranyat. Megválasztották a legjobb külföldi szakácsot is, ezt a bánsági Igazfalva érdemelte ki, a csapat hét különféle ételt készítettek el szombat délután. Mindemellett pedig a legszebb főzőhelyet is díjazták, ez az elismerés Kübekházának járt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában