Szegedi hírek

2023.09.05. 20:00

Sikeres volt a szegedi halfesztivál

A hétvégi halfesztiválon a halászlé mellett népszerű volt a haltepertő, az egész süllőt és a hekket is sokan keresték. Archív Fotó: Karnok Csaba

A múlt hétvégén rendezték meg a XXVI. Nemzetközi Tiszai Halfesztivált Szegeden a folyó két oldalán. Több ezer adag halászlé fogyott, rengetegen látogattak ki a Huszár Mátyás rakpartra és a Partfürdőre. Frank Sándor főszervező úgy fogalmazott, igen sikeres volt a rendezvény.  

Az óriásbográcsokat minden nap többször telefőztük. A három nap alatt az 1500 literest háromszor, a 3500 literest kétszer főztük tele, igaz, ez utóbbi nem volt teljesen tele. Rengeteg hal, halászlé és sült hal fogyott. A halászlé mellett népszerű volt a haltepertő, az egész süllőt és a hekket is sokan keresték. A műsort érte némi kritika, de tudni kell, hogy a sztárfellépők gázsija brutálisan drága, milliós tétel. Azt mondhatom, hogy a szegediek magukénak érzik a fesztivált, rendkívül sok vendégünk volt, majdnem mindhárom nap teljes teltház volt

 – értékelte az idei halfesztivált Frank Sándor. 

Más is értékelte a halfesztivált, de az ő véleménye messze nem volt ennyire pozitív. Szegeden járt a hétvégén Uj Péter újságíró, gasztronómiai szakíró, a 444.hu főszerkesztője is, aki Instagram bejegyzésében állt bele Frank Sándor halászlevébe és haltepertőjébe. Három képből álló bejegyzése mellé azt írta, „menzás csirkepörköltet idéző halászlé bizonytalan eredetű és fajú, fagyasztott halakból, de a csúcs a nyesedéket vastagon panírozva eladni 20000/kilós áron”.

A látogatókat ez egyáltalán nem zavarta, idén is több tízezren érezték jól magukat a halfesztiválon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában