Helyi közélet

2023.10.31. 19:30

Átadták a honvédi közösségi házat Makón – Fótók

Átadták kedden a makói, jelentős részben romák lakta Honvéd városrész új közösségi házát. Az itteni néhai önkormányzati képviselő, Sánta Sándor nevét viselő létesítmény felépítése egy közel egymilliárdos fejlesztési program záróakkordja volt.

Szabó Imre

– Honvéd városrész fejlesztése sokáig elmaradt, ezért az itt élők úgy érezték, nem számítanak

 – emlékeztetett a városrész közösségi házának keddi avatóünnepségén Farkas Éva Erzsébet polgármester. – Amikor 2014-ben bizalmat kaptunk a makóiaktól, s benne a honvédiaktól, azt mondtuk, ez a közösség megérdemli, hogy végre javuljanak a körülményei, és ne teherként, hanem partnerként tekintsünk rájuk. Ennek a szemléletváltásnak a hírnöke Sánta Sándor, Makó rendszerváltó polgármestere, később Honvéd önkormányzati képviselője, évtizedeken át háziorvosa volt – indokolta, miért az ő nevét viseli a létesítmény.

Az átadási ünnepség egy nagyívű, összességében jó egymilliárdos fejlesztési program záróakkordja volt. A honvédiak ebből a pénzből szilárd utakat, járdákat, csatornákat, önkormányzati bérlakásokat is kaptak, illetve különböző programokat ugyancsak szerveztek nekik. A közösségi ház 280 négyzetméter alapterületű. Helyet kapott benne egy 50 ember befogadására alkalmas rendezvényterem, valamint egy 80 négyzetméteres terasz színpaddal. Az épület mellett sportpálya épült játszótérrel, röplabda- és focipályával, szabadtéri fitneszgépekkel, parkolóval. Tartozik hozzá szolgálati lakás is.

Az ünnepségen Honvéd jelenlegi önkormányzati képviselője, Varga Ferenc alpolgármester azt mondta a Délmagyarországnak, a közösségi ház felépítése komoly előrelépés, de van még tennivaló a városrészben. A makói roma nemzetiségi önkormányzat alelnöke, Simon Zsolt pedig többek között arról beszélt, a létesítmény hiányzott a városrész lakóinak és biztosan nagy kihasználtsággal működik majd. 

Együttműködve az önkormányzattal, a népjóléti intézménnyel és az itteni iskolával hamarosan élettel töltjük meg: foglalkozások, zenei és kulturális programok szervezésére készülünk

 – mondta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában