Szentes

2023.11.09. 16:00

A szociális szférának jár a tisztelet

Darók József

A szociális terület aktív és nyugdíjas dolgozóit köszöntötték. Fotó: Darók József

November 12-én van a szociális munka napja, ebből az alkalomból köszöntötte a szentesi önkormányzat az erről a területről nyugdíjba vonult, és a jelenlegi dolgozókat a Petőfi Caféban.

A város nem csupán épületekből áll, sőt, sokkal inkább emberekből, lelkekből. Szeretnénk azt a munkát minden alkalommal meghálálni, ami kinél-kinél néhány évig, vagy sok-sok évtizeden át tartott, ami ezt a várost ilyenné tette, amilyen most 

–mondta köszöntőjében Szabó Zoltán Ferenc. A polgármester azzal folytatta, azok teremtették meg azt az emberséges légkört, ami ebben a városban uralkodik, akik a szociális szférában dolgoztak. Ezért a tisztelet kijár a jelenlegi és a nyugdíjba vonult dolgozóknak, továbbá örömét fejezte ki, hogy az intézményeknél sikerült felkutatni minden egyes nyugdíjast, és együtt lehettek az ünnepségen.

Fotó: Darók József

Elsőként az intézményvezetőknek köszönték meg, illetve rajtuk keresztül az aktív állománynak azt a munkát, amit nagy-nagy gondoskodással, odafigyeléssel és szakértelemmel minden áldott nap elvégeznek.

Intézményeként 2-2 millió forintos rekreációs támogatással, és a három éve bevezetett családi fürdőjegyekkel is segítik a szociális és egészségügyi dolgozókat a kikapcsolódásban 

– sorolta Agócs Lászlóné, a szociális és egészségügyi bizottság elnöke, hogy a városvezetés miben segíti a szféra munkavállalóit.

Az ünnepi ebédet megelőzően zenés műsorral is szórakoztatták a vendégeket, Majtényi András nyugalmazott gimnáziumi tanár és a Horváth Mihály Gimnázium drámai tagozatos diákjai nosztalgiaslágerekből összeállított előadással kedveskedtek számukra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában