Helyi közélet

2023.11.25. 14:40

Fetasajtos ragu és vadburger is készült a böllérnapon – Galéria

Rászorulók laknak jól abból a két disznóból, amelyet szombaton a domaszéki böllérnapon levágtak. A rendezvény résztvevői sem maradtak azonban éhesek: 8 csapat gondoskodott a finom falatokról.

Timár Kriszta

A resztelt máj is népszerű volt a domaszéki böllérnapon. Fotó: Török János

Négy év után rendeztek újra Böllérnapot Domaszéken. Szombaton már reggel fél 7-kor tele volt a Köztársaság téri rendezvényhelyszín: leszúrtak két disznót, amelyek egyikét egy székely, másikát egy magyar csapat bontotta szét. A határon túli csapat kopasztott és szalmával perzselt, hogy a régi hagyományokat is megismerhessék az érdeklődők. A több mint 150 kilós állatokat kevesebb mint 4 óra alatt fel is dolgozták, addigra már töpörtő és kolbász is készült. Az állat többi részét az önkormányzat rászorulóknak osztotta szét.

Mindeközben 8 csapat készítette a böllérnapi finomságokat. Hagymás vér, resztelt máj, velős pirítós is volt természetesen, de láttunk igazi különlegességeket is. A Gyüttmöntek csapata, akik Dorozsmáról, Alsóvárosról és Mihálytelekről ékeztek, készítettek például egy zöldséges, fetasajtos sertésragut is Árendás Péter vezetésével. A vadásztársaság csapata pedig vadburgerrel vendégelte meg azokat, akik megunták a sok sertést.  

Hatvan kiló húst használtunk fel a húspogácsákhoz

 – mondta el Kiss Levente vadászmester, aki arról is készségesen informált bennünket, hogy a receptet Gordon Ramsey is attól a Bodnár Lászlótól tanulta, aki a hamburgerhúst összeállította. Éppen csak azt nem tudtuk meg, milyen vadból – ez hétpecsétes titok volt.

A rendezvény házigazdája R. Kárpáti Péter volt, aki lelkesen mesélt lapunknak arról, miért szeret ilyen rendezvényekre járni.

Ilyenkor mindig a közösségi élmény a lényeg. Én is nagyon jól érzem magam és közben még finomakat is eszek. Resztelt máj például nagyon régen került nálunk asztalra, de a hagymás vérrel is szemezek. Majd meglátjuk, mennyi fér belém

 – mosolygott a Barátok közt egykori sztárja.

A Böllérnapon megválasztották Domaszék pálinkáját is, este pedig Katalin-bált tartottak a sportcsarnokban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában