Szegedi hírek

2023.11.07. 09:00

Hosszú sorok, csukott ablakok az 1-es postán

A szegediek szerint jelentősen megváltozott és rosszabb lett az 1-es posta működése a korábbiakhoz képest. Hosszú sorban állás és kevés nyitott ablak jellemzi most a postahivatalt.

Kiss Anna

Illusztráció.

Fotó: Karnok Csaba

Egyre több a panasz Szegeden az 1-es számú postára, ahol korábban az volt a szokás, hogy hivatalos leveleket, a csomagokat, valamint a sikertelenül kézbesített küldeményeket a Vár utca felőli épületrészben lehetett átvenni külön-külön ablakoknál. Azonban több olvasónk is jelezte, majd mi magunk is tapasztaltuk, hogy ez megváltozott, a levélnek minősülő küldeményeket a Széchenyi téri épületrészben kell átvenni, míg a csomagok átvétele és feladása maradt a Vár utca felőli részen, viszont csupán egyetlen ablak van nyitva, ahol átvehetjük vagy átadhatjuk dobozainkat. Ha már majdnem az ajtóig ér a sor és néhányan elkezdnek hangosabban panaszkodni, akkor megnyílik még egy ablak.

De a levél átvételnél és feladásánál sem jobb a helyzet, ott panaszosaink elmondása szerint két, időnként három ablak van nyitva, a sor pedig sokszor az utcáig ér. Szerintük ezt okozza az is, hogy hosszabb ideje nincs nyitva a postahivatalon belül a bolt, ahol képeslapok, borítékok és hasonlók kaphatók. Ezt most csak ott lehet kérni, ahol a feladás történik.

Emellett a hosszú ideig tartó várakozás oka az is, hogy az olyan levelek esetében, amelyek átvétele aláírással jár, sokszor nem csengetnek be a kézbesítők, csak bedobják az értesítőt a postaládába. Az egyik panaszosunk azt mondta, a csomagokkal is így van ez. Tudta, hogy aznap csomagja érkezik, ezért egész nap nem mozdult ki a házból, viszont se csengetés, se telefonhívás nem történt, késő délután viszont egy értesítőt talált a postaládájában arról, hogy megkísérelték a csomagját kikézbesíteni, de sikertelenül jártak.

A panaszok kapcsán kerestük a Magyar Posta Zrt. sajtóosztályát. Érdeklődtünk arról, hogy mi okozza Szegeden a fentiekben említett problémákat, hogy miért került át a Széchenyi tér felőli oldalra a levélátvétel a Vár utca felőli oldalról, valamint hogy mikorra áll helyre a rend az 1-es számú postán. Kérdéseinkre azonban egyelőre nem kaptunk választ.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában