Szegedi hírek

2023.11.15. 22:14

Lapunk megkeresése után eltűntek a kátyúk a Belvárosi hídon

A nyári felújítások után még mindig „kátyús úttest” táblát tettek ki a Belvárosi hídhoz, amin hatalmas úthiba okozott fejfájást a járművel közlekedőknek. Egészen szerdáig.

Kiss Anna

Szerdán végre eltűnt a hatalmas kátyú a Belvárosi hídon. Kérdés, meddig. Fotó: Karnok Csaba

Nyáron heteken keresztül le volt zárva a Belvárosi híd felújítás miatt, nemrégiben mégis „kátyús úttest” jelzőtáblát tettek ki a híd lábhoz. Újszeged felé haladva jelentős méretű kátyú, már-már lyuknak nevezhető dolog tátong a híd közepén – összefoglalva így szólnak olvasóink panaszai, amiket a napokban juttattak el lapunkhoz.

A problémát mi magunk is tapasztaltuk a Belvárosi hídon keresztül utazva, ahol egyébként csak azért tudtuk kikerülni az olvasóink által is említett hatalmas kátyút, mert a biciklisávban épp nem közlekedett senki, így odébb tudtuk kormányozni az autónkat. Más esetben annak lengéscsillapítója, a kereke vagy egyéb alkatrésze bánta volna a gödörbe huppanást.

Megkerestük az önkormányzatot, hogy a nyáron, amikor hosszabb időn keresztül az autósok nem használhatták a hidat, milyen munkálatokat végeztek el ott, és hogy várható-e a közeljövőben újabb felújítás a hídon annak érdekében, hogy eltűnjenek az úthibák. A választ meglepődve fogadtuk, ugyanis azt közölték: „a Belvárosi hídon ma elvégezte az önkormányzat a szükséges útjavításokat.” Tehát keddi megkeresésünk után szerdán elvégezték a munkálatokat.

Karnok Csaba
Fotó: Karnok Csaba

Arról egyébként nem írtak, hogy nyáron milyen munka folyt a hídon. Viszont a kormány okolására szokásos módon kitértek. Azt írták: „A kormány 2017 januárjában megígérte Szeged város önkormányzatának a Belvárosi híd felújítását a Modern Városok Programban. Az önkormányzat el is végezte a saját feladatát, elkészítette a Belvárosi híd rekonstrukciójának tervét, de a kormány idén november elején az egész országban leállította a saját fejlesztési programját forráshiány miatt.”

A Magyar Közlönyben megjelent információk szerint valóban leállt a program, viszont 2015 óta több mint 2353 milliárd forint fejlesztési forrás kifizetése történt meg. Kitért arra is, hogy az építési és közlekedési miniszter, Lázár János felülvizsgálta a fejlesztési megállapodásokat, illetve – egyeztetve az érintett megyei jogú városok vezetőivel – osztályozta a projekteket. A miniszter szerint ott, ahol a tervezett programok az elmúlt nyolc évben nem tudtak megvalósulni, a projektek továbbvitele és a támogatási jogviszonyok fenntartása nem indokolt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában