Szegedi hírek

2023.11.30. 12:16

Rászoruló kisgyerekek karácsonyi álmát kínálják örökbefogadásra

Az egyik kisfiú egy szál kolbászt rajzolt a fa alá a Fatima Ház Alapítvány felhívására, amelyben arra kérték a mélyszegénységben élő fiatalokat, hogy rajzolják le legfőbb karácsonyi vágyukat. Az alkotásokat az alapítvány közösségi oldalán teszik közzé sorjában karácsonyig, bízva abban, hogy idén is jelentkeznek nagylelkű pártfogók, akik örökbe fogadnák egy-egy rászoruló gyermek álmát.

Koós Kata

A rászoruló gyerekek is segítettek a karácsonyfadíszek elkészítésében az alapítvány munkatársainak. Fotó: Török János

Szombaton nyílik a nagyszabású, jótékonysági adventi vásár a Fatima Ház Alapítvány Csaba utcai alkotóházának udvarán. December 22-ig a hét minden napján fél tucatnyi civil szervezet kínálja majd saját készítésű dísztárgyait, hogy a bevételből mélyszegénységben élő családok és mozgássérültek karácsonyát szépíthessék meg. 

A Fatima Ház Alapítvány kuratóriumi elnöke, Kiss Erzsébet lapunknak elmondta, többek között asztali díszeket, horgolt játékfigurákat, mécsestartókat és adventi koszorúkat kínálnak majd. A portékák megalkotásában az alapítvány munkatársait a mélyszegénységben élő gyerekek is segítették. Kiss Erzsébet lelkesen mutatta meg a fiatalok által készített, szebbnél szebb karácsonyfadíszeket.   

Tombolát is árulunk majd, mert a vásár vége felé kisorsolunk egy kézműves díszekkel feldíszített, nagy műfenyőt is

 – mondta a kuratóriumi elnök.

Az alapítvány a jótékonysági vásáron túl egyéb adventi akciókat is hirdetett, amelyekkel szintén a rászoruló családokat igyekeznek segíteni. Az egyik programban arra kérték a mélyszegénységben élő gyerekeket, hogy rajzolják le, mi lenne a legnagyobb vágyuk karácsonyra. A rajzokat a napokban kezdték el közzétenni az alapítvány Facebook-oldalán, bízva abban, hogy idén is akadnak majd nagylelkű pártfogók, aki örökbe fogadnák egy-egy kisgyermek karácsonyi álmát. Tavaly körülbelül 130 rászoruló fiatal vágya teljesült a nagylelkű adományozók támogatásával, idén azonban még több gyerekről tudnak, akik külső segítség nélkül biztosan nem élhetik át az ajándékbontás izgalmát és örömét. Sokuk családjának arra sem lesz lehetősége, hogy karácsonyfát állítson. 

Rajzoltak biciklit, babákat, egyéb játékokat. Számomra szívszorítóak voltak azok a rajzok, amikre élelmiszert rajzoltak a gyerekek. Az egyik 12 éves kisfiú, amikor odaadta a rajzát, szólt, hogy ő két dolgot is rajzolt, ha nem baj. Egy borotvahabot, amit a bátyjának szeretne kérni, magának pedig egy szál kolbászt

 – mesélte Kiss Erzsébet. 

Azoknak a gyerekeknek, akiknek karácsonyi álmát senki sem fogadja örökbe, az alapítvány önerőből igyekszik valóra váltani leghőbb vágyukat. Éppen ezért hálás szívvel fogadják a pénzbeli felajánlásokat is az adjukössze.hu weboldalon vagy az alapítvány bakszámlaszámára karácsony jeligével. 

Tartós élelmiszert és játékokat gyűjtenek a rászoruló családoknak. Fotó: Török János

Emellett idén is folyamatosan gyűjtik a tartós élelmiszert a családoknak az alkotóházban. 

Jól mutatták a gyerekek rajzai, hogy mekkora szüksége van a családoknak az élelemre. Szeretnénk, ha legalább karácsonykor jóllakhatna mindenki 

– hangsúlyozta Kiss Erzsébet. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában