A vendégek vezetésére gyorsan jött a válasz, ám nem sikerült nyerni

2024.05.12. 19:20

Szegeden búcsúzott a Siófok

A labdarúgó NB II. 32. fordulójában a Szeged-Csanád GA a Siófokot fogadta a Szent Gellért Fórumban, és 1–1-es döntetlent ért el, amellyel a vendégek kiestek, a hazaiak pedig már biztos nem juthatnak fel.

Mádi József

Bíró Bencére (balról) gyakran több siófoki védő is jutott

Fotó: Gémes Sándor

A Siófoknak egyetlen esélye volt a meccs előtt arra, hogy a bentmaradásban bízhasson, ez pedig csak és kizárólag egy szegedi siker.

Ennek ellenére a Szeged kezdte jobban a mérkőzést, előbb Magyar Zsolt lőtt messziről éppen csak mellé, majd Bíró Bence a bal oldali ötös sarkáról tüzelt el keresztbe a kapu előtt. 

Nem késett a meccs újabb , immár elég nagy helyzete, hiszen még húsz percen belül remek bal oldali akció végén Márkvárt Dávid passza után Papp Áron találta el a bal oldali kapufát.

Még félóra sem telt, már volt egy hatalmas védése Hutvágner Gergelynek, amikor szegedi szöglet után Bíró Bence hat méterről fejelt meg a labdát a földre, amelyet a kapus oldalra vetődve kiütött a gólvonal előtt. 

A hazai alakulat remek oldalváltásokkal és szélső játékkal került rendszeresen a siófoki védők mögé, ám a 16-oson belüli megoldások nem jöttek össze. Mindent elmond a hazai fölényről, hogy az első félidőben tizenkét szögletet rúghattak a szegediek, miközben Hutvágnernek több bravúros védése is volt.

Hatalmas siófoki helyzettel indult a második félidő, amikor a félpályánál elveszített labda után Dénes Csanád lőtte telibe a bal kapufát. Azt ezt követő esemény Dénes Cs. piros lapja volt, így fél órát emberelőnyben játszhatott a Szeged. Hidegzuhanyként érkezett a siófokiak vezetőgólja László Dávid révén, ám két percen belül egyenlített a Szeged: Gajdos Zsolt éppen csak beállt, az első labdaérintése fejesgólt volt.

A hajrában már kevés hazai helyzet alakult ki, hiszen a Siófok foggal, körömmel védekezett, és megőrizte az ikszet, ám ezzel elbúcsúzott az NB II.-től, a szegediek pedig elköszönhettek az NB I.-es álmaiktól. 

Alekszandar Sztevanovics: – Ma különösen komoly problémáink voltak a helyzetek értékesítésével, a támadó harmadban nagyon dekoncentráltak voltunk. Az első félidőt végig kontrolláltuk, sok helyzetet kidolgoztunk, ám sajnos nem tudtunk gólt szerezni. A szünet után ezt folytattuk, de vannak olyan játékosok, akik nem a legjobb hozzáállással lépnek pályára. Biztos, hogy negyedikek leszünk, de ezzel nem vagyunk elégedettek, mert nagyobb céljaink voltak, szerettünk volna feljutni.

Szeged-Csanád GA–Siófok 1–1 (0–0)
Merkantil bank labdarúgó NB II., 32. forduló. Szeged, Szent Gellért Fórum, 1253 néző. Vezette: Hanyecz Bence (Szabó Dániel, Dobos Dávid).
SZEGED-CSANÁD GA: Molnár-Farkas T. – Könczey (Gera, 83.), Szilágyi Z., Horváth M., Tóth B. (Palincsár, 63.) – Magyar Zs. (Haris, 63.), Márkvárt D. – Zuigéber (Nagy R., 78.), Bíró B., Papp Á. – Klausz M. (Gajdos, 63.). Vezetőedző: Alekszandar Sztevanovics.
SIÓFOK: Hutvágner – Svedjuk, Hegedűs J. (Csató, 27.), Posztobányi (Debreceni Z., 80.), Varga B. – Varjas, Kitl M. (Vékony, 73.) – Gyurkits, Szedlár, László D. – Dénes Cs. Vezetőedző: Jeney Gyula.
Gólszerzők: Gajdos (64.), ill. László D. (62.).
Kiállítva: Dénes Cs. (60.).

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában