Szegedi hírek

2023.11.26. 14:33

Több mint ezren futottak, hogy gyermekeket támogassanak – fotók

Az SOS Gyermekfalu lakóiért futottak vasárnap délelőtt Szegeden több mint ezren. A csípős hideg ellenére is sokan vállalták a különböző távok valamelyikét, 500 métertől a félmaratonig.

Timár Kriszta

Immár nyolcadik alkalommal rendezett jótékonysági futást a ProgRun és a Pulzus Szeged Futóklub SE. Az Erzsébet Ligetből indulva több távot is teljesíthettek a résztvevők vasárnap délelőtt 500 métertől a félmaratonig. A rövidebb szakaszokat a fagytól erősen hulló és a dértől nedves falevelek között tudhatták le a nevezők, és bár a szervezők kora reggel igyekeztek ezeket elkotorni, így is nehezített pályát jelentett a sportolóknak. A hosszabb távok útvonala viszont a városban vezetett végig: a Kárász utcán, Tisza Lajos körúton, Rakparton, Szilléri sugárúton, majd Újszegeden még a Holt Maros partján is futottak azok, akik a leghosszabb távra neveztek be.

–Minden évben gyermekekkel kapcsolatos alapítványnak vagy rendezvénynek segítünk. Idén az SOS Gyermekfalut támogatjuk, a költségek levonása után szűk 1 millió forintot tudunk majd utalni számukra a befolyt nevezési díjakból

– mondta el Kókai Dániel főszervező. Természetesen nem csak a futók által befizetett összegből gazdálkodhattak, szponzorációk is érkeztek a programhoz. A Római Akkumulátor Kft. kiemelt támogatója volt az eseménynek, amelynek vezetője ráadásul indult is a félmaratonon, sőt, korosztályában 3. helyezett lett.

Most először szponzoráltuk ezt a rendezvényt, de azt gondolom, nagyon jó helyre kerül majd az összegyűlt pénz. Egyébként is régóta szerettem volna valahogyan segíteni olyan gyermekeknek, akik nem a saját családjukban nevelkednek

 – mondta Jenei Ágnes cégvezető.

A legcukibb futam egyébként minden kétséget kizáróan a Hópihe volt, ahol a gyerekek 500 méternyi távot futottak. Az egyik legfiatalabb induló Sostarics Emili volt, aki 3 évesen állt rajthoz. Mint kiderült, ez már az 5. futóversenye. – Azért szeretek futni, mert gyors vagyok – mondta. Testvéreit azonban egyelőre nem sikerült legyőznie: a 12 éves Gréta meg is nyerte a versenyt, a 10 éves Bene harmadikként futott be. Érmet azonban természetesen mindenki kapott, és persze rengeteg dicséretet is a büszke szülőktől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában