Szegedi hírek

2023.12.03. 12:49

Átadták a 90 éves templom ajándékait a hit vasárnapján – Fotók

Három születésnapi ajándékot is kapott a 90 éves móravárosi templom a hívek adományainak köszönhetően. Még a határon túlról is érkeztek felajánlások. Fazakas Attila plébános megáldotta az ajándékokat és az adventi koszorúkat, prédikációjában pedig a szeretetcselekedetekről és a lelki felkészülésről beszélt.

Kiss Anna

Advent első vasárnapján adták át a 90 éves templom születésnapi ajándékait. Fotó: Karnok Csaba

A vasárnapi szentmise részeként adták át a móravárosi Szent Kereszt templom 90. születésnapjára készült ajándékokat, melyeket meg is áldott Fazakas Attila plébános. Az egyházközségben hagyomány, hogy a jubileum alkalmából a hívek adományaiból megújítanak valamit a templomban. Idén a toronyórát varázsolták újjá a felajánlásokból, továbbá megtisztították a kültéri stációkat, valamint a tavaly átadott Lourdes-i barlang is még szebb lett.

A liturgián a lelkipásztor közölte, 90 éve annak, hogy Glattfelder Gyula püspök felszentelte a templomot, erre emlékeztet gyönyörű ajándéka is, a feszület alatt lévő Szent Kereszt ereklye. A plébános hálatelt szívvel köszönetet mondott mindazoknak, akik bármilyen módon segítették a templom megújulását. Kiderült, nemcsak Szegedről, hanem az ország több pontjáról, sőt, még a határon túlról is érkeztek felajánlások a toronyóra megújításához, hiszen a plébánia közösségi oldalán közzétett online szentmisék által híre ment annak, hogy gyűjtés indult a szerkezet felújítására.

Fazakas Attila az advent első vasárnapján tartott szentmisén prédikációjában arról beszélt, hogy a karácsony szent ünnepére való felkészüléshez fontos, hogy legyen adventi programunk. Rámutatott, ahhoz, hogy gyümölcsöző legyen a felkészülésünk, olyan program kell, amellyel nap mint nap tudatosan készülünk, amellyel próbálunk kicsit belső lelki életet élni.

Jelezte, idén is kinyomtatta a hívek számára a budapesti ferences atyák lelki programját, melyet a templom hátsó asztaláról bárki hazavihet, valamint az egyházközség Facebook-oldaláról is le lehet tölteni azt. Megjegyezte, ez megadja a keretet a készülethez, valamint tartalmazza azokat a jó cselekedeteket, amelyek által Isten szavát, törvényeit tudják követni a hívek.

Szólt arról is, hogy a keresztény embernek olyan életprogramja kell legyen, amely szeretetcselekedeteket tartalmaz, és azt nemcsak adventkor, hanem élete minden napján követ. Hozzátette, a móravárosi hívek az elmúlt időszakban sok szeretetcselekedetet hajtottak végre annak érdekében, hogy méltó módon tudják megünnepelni a templom születésnapját. Elmondta, véleménye szerint akkor lehet valaki hatékony tagja egy közösségnek, ha szeretetcselekedeteket hajt végre.

A szentmisén a plébános megáldotta az egyházközség koszorúját, valamint a hittanosok szombaton készített koszorúit is, majd a lelkipásztor meggyújtotta az első gyertyát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában