Helyi közélet

2024.01.05. 22:00

Balesetről és kutakról olvastunk márciusban

Egy súlyos balesetről és a fúrt kutakról szóló cikkek voltak a legnépszerűbbek márciusban lapunk weboldalán, a delmagyar.hu-n.

Suki Zoltán

A baleset a Bem utca és Dobó utca kereszteződésében történt.

Fotó: Gémes Sándor

Egy ember életveszélyesen, többen pedig súlyosan megsérültek abban a balesetben, amelyik március 6-án kora délután történt Szegeden a Bem utcánál. A baleset a Bem utca és Dobó utca kereszteződésében történt. Egy helyi járatos autóbusz ütközött egy fának, mert egy autó nem adta meg neki az elsőbbséget. Információink szerint a busz vezetőjét a tűzoltók vágták ki a járműből. A szegedi mentésirányítás azonnal több mentőegységet indított a helyszínre. Összesen hét mentőegység vett részt a mentésben. Tizenegy sérültet vizsgáltak meg és láttak el, közülük egy ember életveszélyesen, hárman súlyosan és heten könnyebben sérültek. A 11 embert kórházba vitték. Ez volt az a cikkünk, amelyet a legtöbben olvastak márciusban a delmagyar.hu oldalon.

A második legnépszerűbb írás a Tovább zsugorodik Szeged címet kapta. Kollégánk azt írta, hogy lejtőn nincs megállás: évről évre csökken Szeged lakossága. A Belügyminisztérium adatai szerint 2023. január elsején 157 ezer 252 ember élt Csongrád-Csanád vármegye székhelyén, 1843 fővel kevesebb, mint egy évvel korábban. Pedig volt időszak, amikor csaknem 175 ezren laktak a napfény városában. A demográfiai válság Hódmezővásárhelyet és Szentest is sújtja.

A bronzérmes cikkben arról írtunk, hogy 2023 végén lejár a kútamnesztia a korábban engedély nélkül létesített, az első vízzáró réteget el nem érő mezőgazdasági öntözési célú kutakra. Ezek bejelentése a Nemzeti Földügyi Központhoz 2023. december 31-éig volt szankciómentes, azaz bírság nélkül meg lehetett tenni.

A negyedik helyre a kézilabdások kerültek. Kiderült ugyanis, hogy OTP Bank-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata a következő szezonnak a Mikler Roland, Emil Kheri Imsgard kapusduóval vág majd neki.

Az ötödik helyre pedig megint egy kutakkal kapcsolatos cikk került.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában