Szegedi hírek

2024.02.21. 12:45

Elkezdődött a Kállay liget fásítása, Tápé pedig ivókutakat kap

Delmagyar.hu

A 90-100 éves erdő helyett egyszer csak parkká minősített Kállay ligetben 100 fa ültetését tervezik. Fotó: Tamási Éva

Elkezdődött az újszegedi Kállay liget fásítása, ahol rengeteg fát vágtak ki. Avramov András és Mihálik Edvin önkormányzati képviselők a helyszínen elmondták, hogy az önkormányzat tavaly novemberben kezdte meg a terület parkosítását, ez átminősítéssel és favágással kezdődött. Az elmúlt három napban 60 facsemetét telepítettek, a munka végére összesen 100 fát ültetnek el. A képviselők szerint az újszegediek igényei alapján alakítják ki a környezetet, az volt a fő szempont, hogy közösségi tér legyen a Kállay ligetből. A helyszínen a továbbiakban majd rönkbútorokat helyeznek el, amelyeket az ott kivágott fákból alakítanak ki, valamint egy játszótér is lesz, első körben 6 játékelemet szállítanak ide. Mihálik Edvin hozzátette, olyan fákat telepítenek, amelyek elvileg bírni fogják a klímaváltozás kihívásait, a földet pedig mulcsréteggel borítják, hogy minél környezetbarátabb legyen a közeg.

Szinte ugyanekkor tartott sajtótájékoztatót Tápén Szécsényi Rózsa is. A körzet önkormányzati képviselője a Tanító téri játszótéren beszélt arról, hogy a város új ivókutakat telepít. Hozzátette, minden évben több mint százmillió forintot költenek arra, hogy Szeged terei jól nézzenek ki. Elmondta azt is, hogy Szegeden 127 játszótér van ezer eszközzel, de működik 38 fitneszpark is. Ezeknél eddig 98 ivókút volt, most a Szegedi Vízművel újabb tizenhatot telepítenek. Az első kettő Tápén a Tanító téri játszótéren és Kiskundorozsmán lesz. Ezekre 63 millió forintot költenek. Most az aknákat alakítják ki, de a tervek szerint még a nyár előtt végeznek a munkával.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában