Szegedi hírek

2024.03.14. 18:22

A múzeumnál emlékezett a szegedi Fidesz és KDNP – Galéria

Csütörtökön, a Móra Ferenc Múzeum mellett, a Klauzál Gábor-mellszobornál tartotta a március 15-i megemlékezését a szegedi Fidesz és KDNP. Az ünnepségen Fülöp László polgármesterjelölt hangsúlyozta, hogy a forradalomnak köszönhető a modern parlamentáris Magyarország megszületése.

Suki Zoltán

Fotó: Karnok Csaba

Fülöp László, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje arról beszélt a megemlékezésen, hogy március 15-e az egyik legszebb nemzeti ünnepünk.

– Egyrészt, mert olyan eseménye nemzetünk történelmének az 1848–49-es forradalom és szabadságharc, amely megítélésében egyetértés uralkodik – fogalmazott Fülöp László.

A polgármesterjelölt hozzátette, hogy ez az ünnep leginkább érzelmekkel telített, és több nemzedékhez is szól.

Most és mindig tisztelet illeti meg azokat a bátor, és a szuverén Magyarország képviseletét felvállaló polgárokat, akik 1848 márciusának idusán az események középpontjában álltak. A forradalomnak köszönhető ugyanis a modern parlamentáris Magyarország megszületése

 – hangsúlyozta Fülöp László.

A polgármesterjelölt beszéde végén elmondta, hogy az 1848–49-es események politikai szereplői példát adtak mindenkinek megingathatatlan hűségből és abból, hogy összefogással, illetve határozott kiállással komoly eredményeket lehet elérni.

Egyben arra hívta a szegedieket, segítsenek abban, hogy Szeged ismét emelkedő pályára álljon, és győztese legyen a mai kor kihívásainak.

Azt pedig már a KDNP szegedi elnöke és közgyűlési frakcióvezetője mondta, hogy Szeged földrajzi helyzetéből adódóan a fenyegető veszély 1848-ban is délről érkezett, ahogy most is, amikor az illegális migráció kihívásaival kell szembenézni.

– A város polgársága tudta, hogy a helyes döntés, ha segíti a felelős magyar kormány politikáját az ország határainak, kultúrájának és szuverenitásának megvédésében – fogalmazott Haág Zalán.

A frakcióvezető arra emlékeztetett, hogy Szeged anyagiakkal és nemzetőrök kiállításával erején felül támogatta a magyar kormány honvédő politikáját.

Haág Zalán arra is felhívta a figyelmet, hogy ők nem kicsik mertek lenni, ők nem mondtak nemet magyar nemzettársainkra, és nem akartak egyidejűleg identitásunkra, nyelvünkre, keresztény hitünkre veszélyt jelentő tömegeket Magyarországra telepíteni, de nem is cselekedtek hazánk érdekei ellen külföldön. Ők patrióták voltak, és nem a pillanatnak játszottak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában