Helyi közélet

2024.03.01. 11:00

Keveslik a nyilvános illemhelyet Makón

Szabó Imre

A jelenleg még egyetlen főtéri nyilvános mellékhelyiség pénzbedobással működik – amikor ott jártunk, senki sem volt ott. Fotó: Szabó Imre

A Maros-parti város központjában jelenleg egyetlen egész éven át nyitva tartó mellékhelyiség van. Sokak szerint ez kevés, különösen úgy, hogy a város az idegenforgalomra szeretné építeni a jövőjét. A probléma a helyi képviselő-testület legutóbbi ülésén is téma volt.

Ez a nyilvános vécé a főtéri csipkesor háta mögött, a Hagymaház kávézóval szemben található. Személyzet nélkül, érme bedobásával működik: egy alkalom 100 forintba vagy 1 euróba kerül. A kritikák szerint félreeső helyen van, az ide látogatók nehezen találják meg – talán ezért is fordul elő időről időre, hogy még a közelben, a Hagymaház előtti tér bokrai alatt is látni nyomát annak, hogy valakire ott jött rá a szükség.

Arra, hogy az ügyben valamit tenni kellene, Gáspár Sándor (MSZP) hívta fel a figyelmet. Mint elmondta, a Szent János téren több lakó panaszkodott neki, hogy a busszal érkező turisták az ottani épületek között végzik el a dolgukat. Szerinte lehetne legalább egy mobilvécét kihelyezni oda. De szóba került az is, hogy ugyancsak kellene a Hollósy Kornélia utcai parkolóba egy.

A polgármester, Farkas Éva Erzsébet válaszában elmondta, a főtéri nyilvános illemhelyet a város felújította, idén pedig újat is létesítenek Makón. Ezt a Petőfi park felújításának egyik elemeként tervezik. A városvezető azt is megemlítette: vizsgálják, hova lehetne még hasonlókat telepíteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában