Szegedi hírek

2024.03.26. 14:00

Vízimentőket keresnek a Partfürdőre is

Vízimentési szolgáltatásra írt ki közbeszerzési pályázatot a Szegedi Rendezvény- és Médiaközpont Nonprofit Kft. A nyertesnek a Laposon és a Partfürdőn kell majd figyelniük nyáron a fürdőzőkre. A pályázaton indul a Szegedi vízimentő és Tűzoltó Szakszolgálat is.

Suki Zoltán

A Laposra három úszómestert kérnek. Fotó: Karnok Csaba

– Sokáig mi vigyáztunk Szegeden a fürdőzőkre, de aztán egy személyi ellentét miatt már nem kértek a munkánkból – mondta lapunknak a Szegedi Vízimentő és Tűzoltó Szakszolgálat vezetője. Seller Andrást amiatt kerestük, mert a Szegedi Rendezvény- és Médiaközpont Nonprofit Kft. idén is kiírta a pályázatot a vízimentési szolgáltatások beszerzésére.

Seller András azt mondta, hogy azért idén is pályáznak.

A pályázat egyébként arról szól, hogy a nyertesnek a Szegedi Partfürdő Kemping és Apartman területén lévő ülőmedence mellé kell úszómestert állítani május elseje és szeptember 29-e között. Erre a helyszínre összesen 1495 munkaórát ír elő a pályázat. A másik helyszín ugyancsak a Partfürdőn van, a családi medencénél. Oda is egy úszómestert kérnek a május 18-a és szeptember 29-e közötti időszakra, 970 munkaórában. Szintén a nyertesnek kell figyelnie a Laposon a fürdőzőkre a nyáron június elseje és augusztus 31-e között. Ide azonban már három úszómestert kérnek, akiknek összesen 3036 órát kell dolgozniuk a megnevezett időszakban.

Ezek a számok azonban nincsenek kőbe vésve. A megadott óraszámokban +/- 15 százalékos eltérés lehetséges a szerződéses időszakban. Ráadásul, ha úgy hozza a helyzet, akkor több úszómestert kell kivezényelnie a nyertes pályázónak. Erről a kiíró és a pályázó hetente egyeztet majd. A pályázaton elvileg a legalacsonyabb árajánlatot tevő cég nyer.

A szegedi mentőcsapat egyébként megfelelne az elvárásoknak, mert kellően tapasztaltak. Például a rendőröket is Seller András tanítja vízimentésre. A szakember nyaranta a balatonin kívül szinte az összes vízirendészeti őrs munkatársát segíti. Ráadásul ott voltak a Hableány katasztrófájának helyszínén is a fővárosban. Akkor három hajóval, logisztikai felszerelésekkel és búvárfelszerelésekkel segítették a Dunába süllyedt hajó mentését. A hajókkal a területet biztosították, és a dél-koreai búvárcsapatnak a magukkal vitt sátrakból, és más felszerelésekből pedig egy tábort állítottak fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában