delmagyar.hu podcast

2024.04.06. 16:30

Délmagyar podcast: Fiatalok a könyvtárban

Delmagyar.hu

Hallgassák meg Sinka Mártát, a szegedi Somogyi-könyvtár munkatársát. A bibliotéka elkötelezetten figyel arra, hogy a fiatal korosztályt beszoktassa az intézménybe, és olvasói igényeikre, szokásaikra azonnal reagálva pozitív megerősítésekkel meg is tartsa őket állandó olvasóinak.

Ezt a korosztályt, célcsoportot (14-18 évesek) nagyon nehéz megszólítani, ám mindenképp fontos törekvés, hiszen ők azok, akikből az elkövetkező generáció olvasótábora kialakul majd.

Az internet általános elterjedése, az információrobbanás, a világhálóhoz való korlátlan hozzáférés egyértelműen formálja az e-generációt, és közvetve ugyan, de hatást gyakorol a fiatalok olvasáshoz való viszonyulására, pl. arra, mennyire befogadóak a más jellegű „kulturális üzenetekre”. Ezeket a témákat és még több érdekességet boncolgatunk Sinka Mártával. A beszélgetőpartner Hornyik Anna Viola, a Hír Fm munkatársa.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában