Tudta, hogy a szegedi színházban fog dolgozni

2020.09.30. 18:45

Debütál az ifjú színésztehetség

Évekkel ezelőtt megmondta barátainak Szaszák Zsolt, hogy a szegedi színházban dolgozik majd. A színésztehetség vágya valóra vált, ma este debütál az Időfutár produkcióban a Kisszínházban. A lelkes fiatalembert a tanulásvágy hajtja, a szegedi teátrum társulati tagjának lenni egyszerre öröm és felelősség számára.

Koós Kata

Szeged 2020.09.29. a szegedi nemzeti színház új taggal bővült Képen: Szaszák Zsolt, új színész a holnapi Időfutár előadásban mutatkozik be először Fotó: Török János DM Délmagyarország

Fotó: Török János

A Szegedi Nemzeti Színház nyári szereplőválogatásának mintegy 80 jelentkezője közül Szaszák Zsolt az egyik tehetség, aki helyet kapott a társulatban.

Valóra vált álom

A 21 éves fiatalember Békéscsabán született, majd családjával ötéves korában Sopronba költöztek. Az általános iskolában néptáncszakra járt, majd dráma tagozatos gimnáziumban folytatta tanulmányait. Miután tinédzserként a Tiszán innen, Dunán túl országos népdaléneklési versenyen első helyezést ért el, figyelme teljes egészében a színművészet irányába fordult. Érettségi után elvégezte a Budapesti Operettszínház musical­stúdiójának képzését.

Mintegy nyolcvan jelentkező közül választotta ki a teátrum vezetősége Szaszák Zsoltot.
Fotó: Török János

– Korábban játszottam már a Szegedi Szabadtéri Játékokon a Titanic és az Apáca Show produkciókban. Mikor a próbák kapcsán bejuthattam a Szegedi Nemzeti Színházba, elvarázsolt az épület. Gyönyörű. Mondtam is rögtön a barátaimnak, hogy én itt fogok játszani. Éppen ezért nem tétováztam, amikor megláttam a castinglehetőséget. Persze sok reményt nem fűztem hozzá, mert diplomás és gyakorlatukat kereső, színművészetis hallgatóknak volt meghirdetve, én pedig egyik kategóriába sem estem bele. Amikor

Horgas Ádám főrendező felhívott, hogy rám esett Barnák László igazgatóval a választásuk, bevallom, elkönnyeztem magam örömömben – fejtette ki lelkesen.

Öröm és felelősség

Zsolt augusztusban ugrott fejest a mély vízbe és kezdett el ismerkedni a társulattal a próbákon.

– Izgulok, hiszen nagyon fiatal vagyok, és csupa kiváló színész vesz körül itt. Úgy érzem, nagy fába vágtam a fejszémet, de nagyon élvezem. Kedvesen fogadtak, de az izgalom és a megfelelési vágyam miatt igazán az évadnyitó gálaműsor után éreztem, hogy befogadtak, mert az igazán jól sikerült. Nagy öröm ez számomra, és nagy felelősség is egyben. Mindenekelőtt tanulni szeretnék, mert tudom, hogy sokat kell még. A próbák során figyelem a kollégákat, és lenyűgöző számomra, ahogy dolgoznak – mondta.

Musical és próza

Kifejtette: kedvencei a zenés darabok, szerepálma Dorian Gray, legnagyobb kihívásként pedig jelenleg a prózai szerepekre tekint, amelyek kapcsán még kevés a tapasztalata. Szegedi első évadában mindkét feladatkörből kijut számára. Ma az Időfutár produkcióban debütál Bulcsú szerepében, majd pedig a Valahol Európában és A padlás musicalekben, valamint a Sirály színműben láthatja a közönség az évad folyamán.

– Az Időfutárban Krupp Bence szerepét vettem át, aki teljesen más habitus és karakter, mint én. Legfőképpen azon dolgoztam, hogy ne őt másoljam, hanem megpróbáljam sajátommá formálni a szerepet. A Valahol Európában produkcióban már alakítottam Sopronban Ficsúrt, de kamaszként. Érdekes felismerés volt, hogy az azóta eltelt évek során szerzett tapasztalatok mennyire átalakították a karakterhez való viszonyomat, úgyhogy az alapoktól kell újra felépítenem, de nagyon örülök a feladatnak. A padlás hercege igazi jutalomjáték számomra, alig várom. A Sirályban pedig Jakovot, a cselédet játszom. Ez egy kis szerep kevés szöveggel, de nagyon izgalmas benne, hogy folyton beviszek valamit a színre, így nagyon nagy pontosságot igényel. Barnák László rendező nagyszerű ritmussal dolgozik, így szerencsére nincs nehéz dolgom – részletezte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában