Nem ez A Dal lesz a végső

2021.02.28. 14:00

A szegedi dobos első koncertjét a Duna TV stúdiójában adta – lehet még rájuk szavazni

Egy szegedi dobos együttese is bejutott A Dal legjobb 40 versenyzője közé. Bár a Luscinia végül nem került be az elődöntős mezőnybe, a fiatal zenészek bíznak benne, hogy a műsor ismertséget hozott számukra.

Timár Kriszta

A Luscinia együttes az online zajló Akusztik versenyen még számít a szavazatokra. Fotó: DM

Immár tizedik alkalommal keresik az ország slágerét A Dal című televíziós produkcióban. Az el­­múlt négy hétben a válogatók zajlottak, az egy héttel ezelőtti utolsó fordulóban pedig egy olyan zenekar is feltűnt, amelynek szegedi vonatkozása is van. A Luscinia dobosa, Móczó Martin ugyanis 18 éves koráig városunkban élt és tanult.

Barátokból áll a banda

– Dobolni is Szegeden kezdtem, magántanárnál

– mesélte Martin, aki a Tömörkény-gimnáziumban érettségizett, ezt követően költözött el a fővárosba, a Kőbányai Zenei Stúdió dob tanszakán tanul.

– Az iskolában alakult meg az együttes 2019-ben. Énekesünk, Seres Kitti hozta össze a csapatot, hogy alapítsunk egy pop-rock zenekart. Igazából több más stílust is játszunk, a funky és a metál is keveredik benne. Az első három dalunkat tavaly tavasszal vettük fel, nyáron további kettőt rögzítettünk. Szeptember elején jelent meg különböző zenei platformokon az Égivándor című kislemezünk, onnantól folyamatosan elérhetővé váltak a YouTube-on videóklipjeink is – mesélte a fiatal zenész.

Nem volt még koncertjük

Mivel a műsorba 3 perces dalokkal lehetett jelentkezni, a Luscinia pedig ennél hosszabbakat írt korábban, azt a kettőt, amiről úgy gondolták, megállná a helyét a mezőnyben, megvágták a megmérettetésre. Végül Labirintus című daluk jutott be a top 40-be, ezt adhatták elő élőben a Duna Televízióban is közvetített műsorban.

– Fellépésünk a koronavírus miatt eddig egyetlenegy sem volt, így tulajdonképpen el­mondhatjuk, hogy az első koncertünket A Dal című műsorban adtuk

– nevetett Martin.

Ráadásul ez meglehetősen jól sikerült: múlt hét szombati produkciójukról a zsűri elismerően nyilatkozott. Nagy Feró például pofátlanságnak nevezte, hogy 21 évesen ilyen jók, Ferenczi György pedig gitárszólójukat emelte ki. Ennek ellenére 30 ponttal – holtversenyben több más előadóval – sereghajtókká váltak, és mivel a legtöbb közönségszavazatot sem ők zsebelték be, kiestek a versenyből.

Nem csalódottak

– Számunkra A Dal ismertséget hozhat, így nem vagyunk csalódottak

– mondta a szegedi dobos. Móczó Martin lapunknak elárulta: már dolgoznak egy új nagylemezen, és nagyon várják, hogy végre koncertezhessenek. És persze várják a szavazatokat is A Dal Akusztik versenyre, amely március 10-ig zajlik online.

A Luscinia együttes az online zajló Akusztik versenyen még számít a szavazatokra. Fotó: DM

A zsűripontok és a közönségszavazatok alapján az elmúlt hetekben kialakult A Dal elődöntőjének húszfős mezőnye. Ők küzdenek tovább, egészen a március 13-i döntőig, amelyben nyolc versenydal közül dől majd el, melyik lesz az év hazai slágere.

A dalválasztó jubileumi, t­izedik évadában egyébként nemcsak a végső győztes, ha­­nem a döntőbe jutó mind a nyolc dal előadója részesül zenei produkciójának fejlesztésére fordítható pénzjutalomban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában