gyerekszereplő-válogatás

2021.06.09. 15:16

Százan versengtek a szereplési lehetőségért – Fotók

Június 8-án izgatott gyerekzsivaj töltötte meg a Reök-palotát, ahol délután tartották a Jézus Krisztus Szupersztár rockopera gyerekszereplő-válogatását.

Koós Kata

A casting több turnusban zajlott, a gyerekeknek egy rövid koreográfiát kellett elsajátítaniuk. Fotó: Karnok Csaba

Fotó: Karnok Csaba

A castingra mintegy száz lelkes lurkó jelentkezett. Közülük Tihanyi Ákos koreográfus, valamint Molnár Ferenc koreográfusasszisztens válogatta ki azt a tíz szerencsés ifjút, akik júliusban öt estén keresztül a Szegedi Szabadtéri Játékok Dóm téri színpadára léphetnek majd fel a Madách Színház produkciójában.

A casting több turnusban, a REÖK emeleti kiállítótermében zajlott, ahol a gyerekeknek egy rövid koreográfiát kellett elsajátítaniuk, majd azzal lenyűgözni a szakértő ítészeket.

A legtehetségesebb ifjakat kiválogatták, nekik egy második rostán is bizonyítaniuk kellett.

– Kilenc és 12 éves kor kö­­zötti fiúk és lányok jelentkezését vártuk. A produkció szempontjából előnyt jelent, ha valakinek magabiztos tánctudása van, ha szerzett már valamilyen színpadi gyakorlatot. Emellett persze fontos a kisugárzás is. A gyerekszereplő-válogatás nem új keletű sem a Szegedi Nemzeti Színház, sem a Szegedi Szabadtéri Játékok esetében, hiszen a korábbi években is castingoltunk már nagyon sok gyerekszereplőt. Legutóbb például a Valahol Európában produkcióhoz. Szegeden rengeteg művészet iránt érdeklődő gyerek és alapfokú művészetoktatási intézmény van, sok az ifjú tehetség – fej­­tette ki Barnák László, a Szegedi Nemzeti Színház és a Szegedi Szabadtéri Játékok főigazgatója.

Tim Rice és Andrew Lloyd Webber rockoperája 35 év után tér majd vissza július elején a szabadtéri színpadára Szirtes Tamás rendezésében. Jézus szerepében Feke Pált láthatja majd a közönség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában