Szegedi hírek

2023.04.04. 19:40

Bemutatkozott a női vonalak szerelmese - Galéria

Szőke János fotográfus volt a Dömötör Mihály fotóművész által útjára indított Szegedi Fotográfusok sorozat áprilisi vendége a Szent-Györgyi Albert Agórában. A glamour-fotózás kulisszatitkaiban kalauzolta népes közönségét, amely technikát Párizsban sajátította el.

Koós Kata

Szőke János volt a Szegedi Fotográfusok sorozat keddi vendége az Agórában. Fotó: Karnok Csaba

Előadása elején elmondta, mi kell ahhoz, hogy valaki jó fotográfussá váljon. 

– Állandó szakmai képzés, tehetség, kreativitás és jó háttér

 – sorolta, az utolsó kritériummal feleségére utalva. 

 

Ahogy fogalmazott, csaknem négy évtizedes fotográfusi pályájának elején tücsköt-bogarat lencsevégre kapott. Igyekezett mindent megörökíteni, ami megragadta tekintetét. Majd belekóstolt a riportfotózásba, később pedig megrendelésre készített fényképeket autókról, motorokról, tejtermékekről, balett táncosokról, antik ékszerekről, szállodákról, enteriőrökről. 

Majd rátalált valódi, múlhatatlan szenvedélyére, a glamour- és aktfotózásra. Képeinek gazdag válogatásával mutatkozott be az Agórában, amelyeken a nő lélek ezernyi árnyalata tükröződött. Úgy fogalmazott, a modellekkel együtt alkotja meg a fotókat, mert minden képről erőteljesen sugárzik az alany személyisége. Az angyali ártatlanságtól a szelíd elegancián át a zabolátlan vadságig tartó skála szinte minden foka megjelent képein. 

Azt is elmondta, leginkább műteremben szeret fotózni. Majd hozzátette, hogy számára műterem az egész világ. A természet lágy ölére is magával viszi ugyanis lámpáit, hogy a képei fény-árnyék arányai a lehető legoptimálisabb harmóniában emeljék ki az anyatermészet és a női test íveinek szépségeit. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában