Szegedi hírek

2024.01.31. 19:40

Megkezdődött Szegeden is a 10. Budapest Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál – Galéria

Timár Kriszta

Szerdán délután nyílt meg a Belvárosi moziban a 10. Budapest Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál. Fotó: Török János

 A Belvárosi Moziban nyitották meg szerdán a 10. Budapest Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivált. A BIDF célja minden évben, hogy Magyarországra hozza a világ legrangosabb filmjeit. Január 31-e és február 4-e között 70, sokszorosan díjnyertes filmmel, több, mint 200 vetítéssel, 50 Civil nagykövettel, 25 nemzetközi zsűritaggal várják a nézőket Budapesten, és másik 10 városban, köztük Szegeden. A Belvárosi moziban izgalmas programokkal hívják fel a figyelmet a témák fontosságára. A filmek után ismert közéleti szereplőkkel, szakértőkkel lehet hallani beszélgetéseket, valamint feldolgozó foglalkozások lesznek a Szegedi Nemzeti Színház – Kooperáló Színházpedagógiai Alkotótér színház- és drámapedagógusaival.

A szerdai nyitó napon a La Singla – a flamenco királynő rejtélye című filmet vetítették, mely után feldolgozó foglalkozást tartottak. Csütörtökön 18 órától A gullspangi rejtélyt vetítik, melyet szintén a Szegedi Nemzeti Színház foglalkozása követ. Pénteken a Kiáltvány a gyermekekértet lehet megnézni, majd a film után beszélgetést rendeznek Baracsi Katalin internetjogásszal, Tódor Marina klinikai és pedagógiai szakpszichológussal, Vajda Árpád ifjúság szakértővel és Fercsák Norberttel, aki a Szegedi Pszichológus Hallgatók Egyesületének tagja. A hétvége programjairól a Belvárosi mozi honlapján és az esemény közösségi oldalán lehet tájékozódni.

Ebben az évben a középiskolák számára Szegeden három, direkt ennek a korosztálynak szánt filmmel is készülnek. ezeket előre egyeztetett időpontban tekinthetik meg a csoportok.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában