Helyi kultúra

2020.10.01. 11:30

Előadások a Dél-Alföld sokszínűségéről

Munkatársunktól

A Dél-Alföldről, mint történeti régióról beszélt, emellett a térséget öt dimenzió – az etnikai sokszínűség, a gazdasági tartalmak, az oktatási, kulturális és tudományos területek, valamint a határmentiség és civilizációs kontaktzóna jelleg – mentén vizsgálta előadásában Miklós Péter, a vásárhelyi Tornyai János Múzeum igazgatója a közelmúltban a Régió, hagyomány, történet címmel rendezett konferencián.

Az eseményt a szegedi Bálint Sándor Szellemi Örökségéért Alapítvány és a Szőregi Baráti Társaság a szeged-szőregi faluházban rendezte meg.

Miklós Péter mellett előadást tartott többek között Bene Zoltán író, szerkesztő, esszéista, a Szeged című folyóirat főszerkesztője is, aki a Szeged és a környékbeli falvak kapcsolatáról szólt, illetve a helyi kortárs irodalmi törekvésekben helyezte el a dél-alföldi írok világát. A két civil szervezet által koordinált eseményt a Nemzeti Együttműködési Alap támogatta. A Bálint Sándor Szellemi Örökségéért Alapítvány egy tanulmánykötet is megjelentetett erre az alkalomra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában