Online közönségtalálkozó

2020.10.14. 20:21

Korunk ritmusához igazították Csehov klasszikusát

Felgyorsult világunk tempójához igazított szöveggel viszi színre Csehov klasszikus drámáját a Szegedi Nemzeti Színház társulata – derült ki a Sirály produkció szerdai online közönségtalálkozóján, amelynek bemutatóját október 23-án tarják a Kisszínházban.

munkatársunktól

Forrás: Szegedi Nemzeti Színház

Barnák László főigazgató, az előadás rendezője elmondta: a teátrum dramaturgja, Varsányi Anna javasolta a fordítás frissítését, és készítette el az új, izgalmas és lényegre törő szövegkönyvet.

Ki kit szeret, avagy ki kit gyötör? – kérdezte a történet kapcsán Almády Róbert, a beszélgetés moderátora. A népszerű színésznőt, Arkagyinát alakító Szilágyi Annamária és a fiát, a mellőzött írót, Trepljovot játszó Medveczky Balázs egyetértettek abban, hogy karaktereik viszonyára mindenképpen utóbbi állítás igaz. Az anya számára egész életében fontosabb volt karrierje fiánál, akinek sikertelensége kínos számára. A fiút pedig taszítják annak a világnak elvárásai és szabályai, melyben anyja lubickol.

A rendező hozzátette: nem csak Arkagyina és fia, hanem a darab összes szereplőjének kapcsolata feszült és zátonyra futott.

– Sértettségek, frusztrációk, gyengeségek, elfojtások mozgatják a szereplőket, melyeket nem tudnak átlépni. Azért is izgalmas ez a mű, mert tele van egyéni vacakságainkkal: hiúsággal, becsvággyal, önzéssel. Ráadásul a szerelmi szálak is keresztezik egymást. Egy szerelmi oktogon figyelhető meg, mely minden irányból másfelé mutat. Mindenki kerget valakit a szerelmével, viszonzásra azonban nem talál – fejtette ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában