Szegedi hírek

2021.12.14. 20:30

Átadta kitüntetéseit a Szegedi Zenészek Társasága

K.K.

Forrás: Kuklis István

LGT-daloktól volt hangos tegnap az Ifjúsági Ház, ahol a Szegedi Zenészek Társasága tartotta hagyományos emlékérem átadó zeneünnepét. A kitüntetésekkel az ikonikus együttes egykori, legendás gitárosának, Barta Tamásnak, valamint a szegedi koncertélet közkedvelt fogorvos-gitárosának és mecénásának, Sipos Zoltánnak állítottak emléket. A Józsa Gábor éremművész által megalkotott díjakkal minden esztendőben olyan zenészeket tüntetnek ki, akik méltó módon képviselik a névadók szellemiségét, zene iránti szeretetét és elkötelezettségét. 

A Sipos Zoltán Emlékéremmel a város büszkeségeiként idén Kréter Károly gitárost, többek között az egykori Kristály együttes zenészét, valamint Volent Zsoltot, a hajdani Nyers zenekar dobosát méltatták. 

A Barta Tamás Emlékérmet pedig Mike Gotthard és Heinz Gábor Biga énekes-gitárosok kapták. Mike Gotthard lapunknak elmondta, nagy megtiszteltetés számára a díj. – Nagyon örülök, hogy engem választottak főleg azért, mert nagyon közel áll hozzám Barta Tamás stílusa – mondta. 

Forrás: Kuklis István

Heinz Gábor hozzátette, szakmai díjat kapni mindig nagyon hízelgő dolog egy zenész számára.

– Szívmelengető érzés, hogy figyel az emberre a szakma. Komoly motiváció is a díj, egy új löket számomra. Barta Tamás pedig egy fontos lépcsőfok volt a zenei fejlődésemben, hiszen már tízéves koromban nagyon közel állt hozzám az LGT zenéje, megtanultam a dalokat, tinédzser koromban játszottam például az Ő még csak most tizennégyet vagy a Hej, gyere velem-et –  fejtette ki. 

A díjátadás után a két Barta Tamás Emlékérmes koncerttel kedveskedett a közönségnek. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában