Szegedi hírek

2022.02.01. 20:18

Kiállítással ünnepelték az Íróklub évfordulóját

A szegedi irodalmi seregszemlék elmaradhatatlan résztvevőjeként számon tartott műhelyük fennállásának 12. évfordulóját ünnepelték a Somogyi-könyvtár Íróklubjának tagjai kedden a Rókusi Fiókkönyvtárban.

Fotó: Kuklis István

A Somogyi-könyvtár Íróklubjának eredményeit, sikereit és alakotóit mutatja be a tárlat.  Fotó: Kuklis István

A 2009-es alapítás óta eltelt időszakot nagy sikerként értékelte Bálintné Ágoston Ilona klubvezető, ugyanis több regénnyel és novelláskötettel, valamint tíz antológiával büszkélkedhet immár az irodalom iránt kortalan szerelemmel viseltető közösség. Emellett számtalan dobogós díjat, továbbá arany és ezüst minősítéseket is nyertek a klubtagok országos és nemzetközi pályázatokon. 

 

 

– Büszkeség számunkra, hogy rendszeres klubtalálkozókon tartjuk a kapcsolatot, és hogy jelen vagyunk Szeged irodalmi életében. Van mondanivalónk a múltról és a jelenről a jövőnek. Nem vagyunk már húszévesek, de ez mindig is bennünk volt, ám csak 2009-ben nyert teret, és azóta szemernyit sem csökkent a lelkesedésünk. Az idei könyvhétre újabb antológiával készülünk – mondta el lapunknak a klubvezető. 

 

 

Az évfordulót egy, a klub munkásságát, eredményeit, sikereit és alkotóit bemutató kamarakiállítással ünnepelték, amelyet Sikaláné Sánta Ildikó, a Somogyi-könyvtár igazgatója nyitott meg. Az intézményvezető elismerését fejezte ki a zömmel nyugdíjas alkotóknak elkötelezettségükért, lelkesedésükért és értékteremtő tevékenységükért. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában