Kübekháza

2022.04.12. 12:22

Költők, hirdetőoszlopon

Egy Csongrád-Csanád megyei településen is bebizonyosodott, hogy a kultúrát lehet és érdemes is "hirdetni".

F.J.

Az interaktív verspont a helyi könyvtárvezető tervei alapján született, 24 költő került fel a "hirdetőoszlopra". Fotó: Kübekháza Hírszolgálat

Különleges alkotást adtak át Kübekházán a költészet napján: a falu fő tere interaktív versponttal gazdagodott. A régi korok hangulatát idézi a hatoldalú "hirdetőoszlop", amin 24 magyar költő verseit olvashatják el a nézelődők. 

 

Az ötlet helyben született meg, a verspontot Hiszek Judit könyvtárvezető tervei alapján készítette el a makói Váll-Ker Kft., támogatásként. A költők arcképe, rövid méltatása és versei mellett QR-kódok is felkerültek az alkotásra, ezeket leolvasva Kübekháza lakóinak tolmácsolásában kedvenc verseiket élehet meghallgatni. A dísztó mellett felállított oszlopot este is érdemes lesz körbejárni, mert belső megvilágítást  és napelempanelt is kapott. 

 

Fotó: Kübekháza Hírszolgálat

Az ünnepségen verset mondtak a helyi iskola tanulói és Hevesi Éva tanárnő, de volt más meglepetés is, ami a költészet napjához kapcsolódott. Az átadó után ugyanis minden résztvevő vehetett egyet a kifeszített ruhaszárító kötélre akasztott kis tasakokból, amik a helyi kézműves szakkörben készültek. Ebben mézeskalácsot találtak újabb QR-kóddal - egy-egy verset hallgathattak meg, kübekházi lakók hangján. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában