Helyi kultúra

2022.06.19. 11:15

Világhírű lemezlovasok jártak az emlékparkban - Fotók

Rendesen berobbantották a nyarat szombaton az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban. ATB, Topic, Metzker Viki és Bricklake is a lemezjátszók mögé állt a skanzenben a Sunset Picnicen. A fesztivál célja az volt, hogy felhívják a fiatalok figyelmét azokra az épített és kulturális örökségekre, amelyek az esemény helyszínéül szolgáló parkban találhatóak meg.

Fotó: Török János

A magyar népzene helyett ezúttal világsztárok zenéi töltötték be az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark skanzenjét szombaton, ugyanis egy határon átnyúló, Magyarország és Szerbia együttműködésében megvalósuló projekt által ATB, Topic, Metzker Viki és Bricklake lépett fel a Szentes-dónáti szélmalom árnyékában. A Sunset Picnic nevű eseménnyel rendesen berobbantotta a nyarat az emlékpark, a méltán híres DJ-k által felejthetetlen élményekkel indult a vakáció a fiataloknak.

 Hihetetlen buli egy hihetetlen helyszínen. Ezzel a jelszóval szerveztük meg a DJ-fesztivált szombaton, és számomra is hihetetlen, hogy az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark egy ilyen eseménynek adott helyet. Pár évvel ezelőtt az EXIT Fesztivál vezetőivel közösen már szerveztünk egy hasonlót a parkban azért, hogy felhívjuk a fiatalok figyelmét arra, hogy azokon a helyszíneken, ahol a fesztiválok vannak, milyen kulturális lehetőségek érhetőek el. Akkor nagyon nagy sikere volt a programnak, ezért úgy döntöttünk, hogy idén ismét szervezünk egy könnyűzenei fesztivált 

– nyilatkozta lapunknak Kertész Péter, az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark igazgatója.

Kiemelte, a céljuk az volt az idei programmal, hogy a szerb partnerrel és az fesztivál vezetőivel közösen felhívják a fiatalok figyelmét az épített és kulturális örökségünkre, valamint arra, hogy hamarosan ők lesznek abban az életkorban, hogy ezt a nagyszülőktől, szülőktől kapott örökséget megóvják és ápolják. Megjegyezte, a Vajdaságban is lesz egy hasonló fesztivál, ott a Bácsi vár romjai között rendezik majd meg. 

 Pályázati előírás volt, hogy olyan fellépőket válogassunk össze, akiknek a közösségi oldalakon a követői száma legalább 250 ezer. Mindkét helyszínen készül ugyanis egy-egy videófelvétel, amelyeket a közösségi oldalainkon osztunk majd meg, és ha valaki beírja a keresőbe az itt fellépő sztárok nevét, akkor rögtön ezt a klippet dobja majd fel elsőként neki a program. Ilyen módon is felhívjuk a figyelmet arra, hogy érdemes ellátogatni az emlékparkba és a vár romjaihoz is 

– mutatott rá Kertész Péter, aki kérdésünkre azt mondta, nem kizárt, hogy jövőre is rendeznek ilyen fesztivált, mindezt a szombati sikertől teszik függővé.

De nemcsak világsztárokkal lehetett találkozni Ópusztaszeren szombaton, hiszen a programnak része volt egy családi nap is, így volt interaktív néptánc a Borvirág táncosaival, valamint interaktív népzene Inoka Győző és barátaival, látható volt Hevesi Imre zenés gyermekműsora és Csernik Szende bábelőadása, és persze a honfoglalás-kori lovasbemutató sem maradhatott el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában