Olvasásra ösztönzött a szegedi Harry Potter-tábor

2022.08.06. 16:40

Bájitalt főznek, trimágus tusán vetélkednek - fotók

A Harry Potter-varázsvilágot idézték meg a héten abban a táborban, amelyet Alsóvároson tartottak. A gyerekek bájitalokat főztek, trimágus tusán vetélkedtek és gyógynövényekkel is ismerkedtek.

Timár Kriszta

Rotyogtak a színes bájitalok pénteken a Harry Potter-táborban. Fotó: Török János

A Roxfort Varázslóképző Iskola a héten az alsóvárosi ferences templom mellett üzemelt. Csaknem 20 gyerek vett részt a pénteken zárult Harry Potter táborban, melyet a Komplex Mozgásterápia szervezett. Az öt napos programsorozat ideje alatt igyekeztek minél részletgazdagabban megidézni a regények világát. A gyerekeket házakba osztották, mindegyiknek külön klubhelyiséget rendeztek be és természetesen mindenkinek volt varázspálcája. Mágikus tárgyakkal tették tele a táborhelyszínt — láttunk például banánzongorát, melyen játszani lehetett, répát, ami visított, ha késsel vagdosták és mandragóragyökeret is, mely szintén méltatlankodott, ha kivették a cserépből. A napok pedig varázsprogramokkal teltek.

Nekem a legendás állatok és megfigyelésük óra tetszett a legjobban, ahol kutyákkal játszhattunk — mesélte a 9 éves Kíra. A kislány a youtube-on hallgat minden este részleteket a könyvekből, így ismerkedik a Harry Potter-univerzummal, melyet a tábornak köszönhetően át is élhet. De vannak olyan táborosok is, akik már profik minden témakörben. 

Minden könyvet olvastam és a filmeket is láttam — közölte a 11 éves Barni, aki szerint a tábor elég jól visszaadja a történet élményeit. Nekem a feladatok közül eddig a Trimágus tusa tetszett a legjobban. Az egy vetélkedősorozat volt, ahol ismerni kellett varázsigéket is és labirintusban is voltak feladatok — mondta.

A ferences templom gyógynövénykertje egyébként kiválóan alkalmas volt a gyógynövénytan-órához is, ottjártunkkor pedig éppen bájitaltan volt. 

Tárgy vagy személy akarsz lenni? — kérdeztek egy fiút, mielőtt üstjében bugyogni kezdett volna a színes százfűlé főzet. Sárkány — jött a válasz. Szerencsére, azonban nem változott át, mert a kotyvalékot tilos volt megkóstolni. Így az sem derült ki, hogy a lányok szerelmi bájitala hatásos lenne-e.

A tábor egyébként amellett, hogy nagy kaland az általános iskolás gyerekeknek, olvasásra is ösztönzi őket. A feladatok között ugyanis voltak, amelyekre a választ csak a regényekben lehetett megtalálni. De sokan enélkül is kedvet kaptak ahhoz, hogy kezükbe vegyék J. K. Rowling regényfolyamát, hiszen megtapasztalhatták, milyen izgalmas kalandok elevenednek meg a lapjain.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában